Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Helgens olyckor och brott

Uppdaterat söndag 6 mars 2011 kl 13.28
Publicerat lördag 5 mars 2011 kl 08.00

Här kan du läsa om vilka brott och olyckor som rapporterats in till polisen.

Fredag 18:41, Tanum: 
Två personbilar kolliderade på E6an mellan Tanum och Huds moar, norrgående riktning. Räddningstjänst och ambulans på plats. En av förarna blåste positivt i samband med kontroll. Samma förare avfördes till NÄL med lindriga skador. Det var  ishalka i området och en saltbil skickades till platsen. Vägen öppnades för trafik igen vid ca kl 20.00.

Natt till lördag, Uddevalla: 
Inbrott i en villa i Uddevallas norra stadsdelar. Smycken har stulits.

Natt till lördag, Trollhättan: 
Inbrott i en villa i Egnahemsområdet i Trollhättan

Natt till lördag, Trollhättan:  
En person misshandlad på Torggatan i Trollhättan. Blev knuffad och skallad, men inte allvarligt skadad. Gärningsmannen omhändertogs på platsen

Lördag morgon, Ljungskile: 
Enhetsskolan i Bastebacka i Ljungskile har haft inbrott.  Än så länge oklart vad tjuvarna varit ute efter.

Lördag 8:55, Vänersborg: 
Sju personer fick föras till sjukhus efter en trafikolycka vid Gropbron i Vänersborg strax före klockan 9. Ingen uppges vara allvarligt skadad. Trafiken fick stängas av under en halvtimme i samband med bärgningen. Tre till fyra bilar var inblandade, men orsaken till olyckan är oklar. 

Lördag 10.05, Strömstad:
En personbil stoppas och kontrolleras vid länsväg 176. Föraren får blåsa och medtogs sedan för provtagning.

Lördag 16.52, Bengtsfors: 
En personbil med körförbud stoppades vid Billingsfors av polis. Både föraren, och passgeraren, visade tydliga tecken på att vara påverkade av narkotika. Båda medtogs för provtagning, och är missänkta för rattfylleri och brott mot narkotikastrafflagen.

Lördag 18:23, Uddevalla:
En 15-årig tjej åker fast för snatteri på Torp köpcentrum.

Lördag 18:50, Trollhättan:
Två tonårspojkar blir misshandlade av fyra andra pojakr under ett bråk i Odens köpcentrum. Ingen blir allvarligt skadad. Alla inblandade är tonåringar

Lördag 19:40, Uddevalla:
En person som är misshandlad kommer in till Uddevalla sjukhus. Polisen åker dit och upprättar en anmälan. Oklart vad som hänt med personen.

Lördag 21:00, Uddevalla:
Villainbrott i en av de norra stadsdelarna i Uddevalla. Även tidigare under dagen skedde ett inbrott i samma område och enligt polisen verkar det vara samma tillvägagångssätt. Kontanter och smycken är det som stulits. Polisen vill ha in tips från allmänheten på telefonnummer 114 14.

Lördag 21:15, Frändefors:
En bil stoppas på E45-an. Både föraren och passageraren blir omhändertagna för narkotikabrott, och misstänkts för drograttfylleri.

Lördag, 21:15:
En bil stoppas på E45-an. Både föraren och passageraren blir omhändertagna för narkotikabrott, och misstänkts för drograttfylleri.

Söndag morgon, Älvängen:
En 28-årig kvinna avled inatt när hon blev överkörd av en buss i linjetrafik vid Älvängen . Enligt polisen hade kvinnan stått utanför bussen och talat med busschauffören som satt inne i bussen. När chauffören sedan körde iväg hamnade kvinnan av ännu okänd anledning under bussen och blev överkörd av det bakre hjulparet.

Söndag 02:04, Mellerud:
En singelolycka med personbil inträffar vid Törsbyn. Bilen kör av vägen och voltar. Vägen blockerad. Ambulans tillkallas. Föraren avförd till NÄL med okända skador.

Söndag 03:40, Vänersborg:
Larm om inbrott i en tobaksaffär på Residensgatan i Vänersborg. Vittnen ser att en dörr håller på att brytas  upp och en ruta krossas. Detta händer alldeles intill polisstationen, så det blir ett extra snabbt polisingripande.

Söndag 07:54, Uddevalla:
Polisen finner en man sittande vid pressbyrån, Kampenhof. Mannen uppger att han blivit utsatt för ett rån cirka två timmar före det att han hittas. Oklara omständigheter. Offret har vissa skador men inte behov av vård. Polisen tar med sig mannen för förhör och anmälan. Ingen person har gripits. 

Söndag 10:15, Vårgårda:
Enligt SOS har ett privatplan av modell Cessna varit involverat i en olycka på Vårgårda flygplats. Två personer ombord på planet och båda har tagit sig ut, en av dessa klagar på ryggont. JRCC handlägger ärendet men har begärt polis till platsen. Haverikommissionen har också kontaktats.

Söndag 12.09, Uddevalla:
Polis kontrollerar en personbil vid Västerlånggatan. Bilens förare får blåsa och medtogs för provtagning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".