Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Saab

”Riskfritt för EIB”

Publicerat måndag 25 april 2011 kl 10.34
Håkan Skött. Foto: Skoob Salihi/P4 Väst

Det tär på bilarbetarna på Saab Automobile när det så tar lång tid att få besked om det blir mer bilproduktion eller ej. På onsdag ska alla få information om läget.

– Det är märkligt att det ska behöva ta sådan tid, säger Håkan Skött, IF Metalls ordförande på Saab.

Europeiska investeringsbanken,EIB, ställer hårdare krav på snabbare återbetalning om Antonov köper Saabs fastigheter. Det berättade Lars Carlström igår. Han är den ryske bankiren Antonovs svenske talesman.

– Jag tycker att det väldigt märkligt att det ska behöva bli en sådan långbänk iställer för att EIB fattar ett snabbt beslut. Enligt min mening är det helt riskfritt för EIB att godkänna Saabs avtal som är inlämnat, säger Håkan Skött som är IF Metalls ordförande på Saabfabriken i Trollhättan.

I över två veckor har produktionspersonalen varit hemma eftersom det inte funnits pengar till att bygga bilar. Underleverantörerna stoppade leveranser till fabriken eftersom de inte fick betalt.Skulderna lär uppgå till 100 miljoner kronor enligt Christer Palm som är ordförande för Fordonskomponentgruppen.

– Det är klart att det är oerhört frustrerande och nervöst för personalen att gå hemma och inte veta någonting. Alla trodde när man gick hem torsdagen den sjunde april att uppehållet skulle handla om några dagar men nu har det gått två veckor och det står fortfarande still. Det är en dyr apparat att ha stående still, säger Håkan Skött.

På onsdag är alla Saab-arbetare inkallade till jobbet. Det kommer att bli information men knappast inte någon bilproduktion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".