Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)
SAAB

Saabstart kan dröja

Publicerat fredag 6 maj 2011 kl 15.00

Saab kommer troligen inte igång nästa vecka, som man ursprungligen ville. Nu vill företaget göra helt klart med alla sina 800 underleverantörer innan fabriken drar igång igen för att det inte ska bli några plötsliga produktionsstopp.

– Vi har konstruktiva samtal med våra leverantörer och så snart vi är överens så kommer det att ta mindre än en vecka att komma igång.

Vi vill ju vara säkra på att vi inte kommer att ha några "stop and go" som vi haft tidigare, när vi drar igång så ska det vara kontinuerligt, säger informationsdirektören Eric Geers.

Av allt att döma blir det alltså inga bilar byggda nästa vecka för det tar ungefär en vecka efter att alla avtal är klara innan linan kan komma igång igen.

Det skulle betyda att det här produktionsstoppet skulle bli ungefär lika långt som det förra året och som Saab pekade ut som den stora orsaken till att Saab inte nådde produktionsmålet då.

Och Eric Geers medger att stoppet har skadat Saab.

– Vi vet att i Sverige så kommer det bli tufft för vi måste ta tillbaka det förtroende som vi tappat, men samtidigt är jag övertygad om att vi kommer starkare än någonsin ur det här, Säger Eric Geers.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".