Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Köttfusk

Publicerat måndag 11 mars 2002 kl 14.10
Dom svenska slakterierna slarvar med märkningen av kött,- och det innebär, att det kan vara omöjligt att spåra till exempel galna ko-sjukan eller salmonella. Nu får slakterierna i Sverige skarp kritik från EU efter en EU-inspektion på bland annat Swedish Meats anläggningar i Skara och Uppsala och Närkes slakterier i Örebro. Livsmedelsverkets inspektör Peter Wäsenberg, som var med på inspektionen, säger till tidningen Expressen, att han blev förvånad över att det var så mycket som inte stämde. Det som uppdagades var felaktigheter alltifrån ursprungsmärkning till ifyllning av dokument och stämpling av köttet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.