Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Saabs konkurs

Olofsson utfrågas om Antonovaffär

Publicerat onsdag 11 april 2012 kl 16.12
Maud Olofsson i utfrågning i KU
(1:25 min)
Näringsminister Maud Olofsson. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix.

23 april ska före detta näringsministern Maud Olofsson utfrågas i riksdagens konsitutionsutskott, KU, om regeringens åtgärder vid bedömningen av Vladimir Antonov och Saab.

Det är socialdemokraten Jörgen Hellman som tillsammans med partikollegan Peter Johnsson har gjort KU-anmälan.

Måndagen den 23 april ska den före detta näringsminister Maud Olofsson utfrågas i riksdagens konsitutionsutskott, KU, om regeringens åtgärder vid lämplighetsbedömningen av Vladimir Antonov ägande i Saab. Det är socialdemokraten Jörgen Hellman som tillsammans med partikollegan Peter Johnsson har gjort KU-anmälan.

– Saab tappade ju nära på ett år i arbetet i och med att man höll på att jobba med honom som finansiär. Hade regeringen varit mer tydliga så hade det kanske sett helt annorlunda ut idag. Vi vill få fram spelet bakom kulisserna, säger Jörgen Hellman till P4 Väst.

Enligt socialdemokraterna Jörgen Hellman och Peter Johnsson kan regeringen ha lämnat information om den ryske affärsmannen Vladimir Antonov till FBI under processen 2009 när Antonov ville bli delägare i Saab.

Den 23 april ska den tidigare näringsministern Maud Olofsson bli utfrågad av Konstitutionsutskottet om hanterandet av Antonov.

Jörgen Hellman hoppas att Ku-granskningenska visa att regeringen inte har gjort några fel i Saab-frågan.

– Det bästa svaret är ju att regeringen inte motarbetar Saab och att man inte har haft olika besked medialt och vid sammanträdesbordet, säger Jörgen Hellman till P4 Väst.

Maud Olofsson har upprepade gånger försvarat regeringens jobb och så sent som förra veckan tillbakavisade hon kritiken om att regeringen skulle lagt krokben för Saab.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".