Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Storkök duktiga på Eko-mat

Publicerat tisdag 2 april 2002 kl 06.52
Inom Västra Götalands län serverar storköken nästan alltid något som odlats fram ekologiskt. Det framgår av en undersökning som gjorts av Näreko, och som är ett samarbete mellan Hushållningssällskapet, kommuner, länsstyrelsen och regionen.
Totalt har 52 kostchefer för storkök som lagar mat till skolor, sjukhus och service-hus svarat på När-ekos enkät. Särskilt duktiga på att servera mat som tagits fram ekologiskt är, enligt Näreko, de kommunala storköken i Lilla Edet, Trollhättan, Vänersborg och Sotenäs.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".