Pizza på grillen

Pizza
Pizza på grillen. Foto: Lotta Hellström

Lotta Hellström tycker att pizzan blir mycket godare om man tillagar den på grillen! Testa själv!

Publicerat torsdag 13 juni 2013 kl 11:19

Pinnbröd

5 dl mjöl
2 dl vatten
nypa salt
2 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienser till en liten deg. Linda den runt korven eller baka brödsticks direkt på en pinne. Inget bröd att förvara utan bör ätas direkt

Pizza på grill

25 gr jäst
2 msk olja
2 nypor salt
2,5 dl vatten
7 dl mjöl
majsmjöl

Blanda samman till en deg och låt vila ca 30 minuter. Dela i 4 jämnstora bullar och kavla ut dem inte allt för tunt.
Se till att grillen är riktigt varm och pensla gallret med lite olja. Lägg brödet i lite majsmjöl och lägg direkt på det varma gallret. Grilla i 3-4 minuter.
Lägg brödet med bakta sidan upp i en liten mängd majsmjöl och lägg på din favorittopping. Lägg tillbaka på grillen och sätt på lock om du har. Baka i ca
5 minuter.

Garanterat den godaste pizzan du ätit!

Skriv ut

Dela