Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Trollhättan

Den 36-årige mannen släpptes på fri fot

Uppdaterat fredag 5 juli 2013 kl 13.01
Publicerat fredag 5 juli 2013 kl 12.04
"Han har varit en buse"
(1:35 min)
1 av 4
Den 36-årige mannens advokat Tommy Nilsson. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
2 av 4
Åklagare Eva Johnsson. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
3 av 4
Polisen har gjort eftersökningar med hjälp av helikopter i jakt på den försvunna kvinnan i Trollhättan. Bild: Jonas Partheen/P4 Väst Sveriges Radio
4 av 4
Den 36-årige mannens advokat Tommy Nilsson. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio

Vänersborgs tingsrätt beslutade idag att släppa den 36-årige mannen som var anhållen på sannolika skäl misstänkt för människorov. Det betyder att tingsrätten ansåg att bevisen inte räcker för att få honom häktad som åklagaren begärt. Mannens advokat Tommy Nilsson är nöjd med tingsrättens bedömning.

– Jag delar ju inte tingsrättens uppfattning, utan jag menar ju att det var sannolika skäl för människorov och jag hade ju önskat att han hade blivit häktad men nu gjorde inte tingsrätten den bedömningen och då får jag acceptera det beslutet. 

För dig är den här mannen fortfarande misstänkt och aktuell i den här utredningen?

– Ja jag har inte avskrivit honom i alla fall.

Känner du att du hade behövt lite mer tid för att ha mer bevisning innan det blev häktningsförhandlingar?

– Det är möjligt att man hade behövt det men det kan jag inte veta, så att säga. Det här var det vi hade och min bedömning var att det skulle räcka och tingsrätten delar inte den bedömningen.

Hur jobbar du vidare med den här utredningen nu?

-- Ja vi kommer att fortsätta utredningen med samma fart som vi har haft tidigare, vi kommer att fortsätta med förhör och som förut är prio ett att försöka hitta henne. Det är ju det viktigaste framförallt med hänsyn till anhöriga, att försöka få tag på henne helt enkelt.

Det var en åklagare i form av Eva Johnsson som tog beslutet, om att den anhållne 36-åringen skulle släppas på fri fot, med ro. Trots att hon inte delar tingsrättens uppfattning om att bevisningen inte räcker till. 36-åringens advokat var tvärtemot nöjd med beslutet och han menade att det var det han hade trott hela tiden.

– Helt riktigt, det här har jag trott på hela tiden.

Kan du förstå att han ändå blev anhållen?

– Nej det förstår jag inte. Det fanns inte då och det finns inte mer saker nu som styrker att han skulle varit anhållen, det har ju tingsrätten visat nu.

Du har företrätt den här klienten tidigare, vad kan du säga om honom som person?

-- Han har varit en buse tidigare men har rätat upp sitt liv och försöker ta tag i allting och ordna saker och ting och bli en normal Svensson, säger 36-åringens advokat Tommy Nilsson. 

Den försvunna kvinnan i Trollhättan

Det var under söndagseftermiddagen den 30 juni som polisen larmades till en fastighet på Östra Margaretavägen i området Dannebacken i östra Trollhättan, då en person hade upptäckt blod i en trappuppgång. Blodspåren ledde till en lägenhet där stora mängder blod påträffades. Fynden tydde på att ett våldsbrott har ägt rum på platsen och en förundersökning inleddes om misstänkt mord alternativt dråp.

Den kvinna i 20-årsåldern som bor i den aktuella lägenheten är försvunnen och en anmälan om misstänkt människorov har upprättats. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".