Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Trollhättefallet

31-årig man begärd häktad på sannolika skäl

Uppdaterat måndag 8 juli 2013 kl 14.37
Publicerat måndag 8 juli 2013 kl 12.11
1 av 2
Missing People Trollhättan har varit och letat efter kvinnan ett antal gånger, som fortfarande är försvunnen. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
2 av 2
Den försvunna kvinnan i Trollhättan. Bilden är privat och publiceringen har godkänts av anhöriga.

Kammaråklagare Eva Johnsson har begärt att en man, 31 år gammal, häktas på sannolika skäl för medhjälp till människorov samt skyddande av brottsling i fallet med den försvunna tvåbarnsmamman i Trollhättan. Häktningsförhandlingen kommer troligen hållas under morgondagen i Vänersborgs tingsrätt.

Mannens advokat vill inte i nuläget kommentera fallet. Enligt polisen nekar mannen till anklagelserna.

I häktningsframställan står det bland annat att en av anledningarna till att mannen begärs häktad är att det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar utredningen. 

Preliminärt kommer häktningsförhandlingen att hållas under tisdag eftermiddag. Den 35-årige mannen som är anhållen misstänkt för skyddande av brottsling, kommer att begäras häktad senast klockan 12 imorgon, tisdag.

– Jag såg att Eva Johnsson begärt honom häktad på sannolika skäl, så någon typ av bevisning måste hon ju ha, kommenterar Sten Rune Timmersjö på länskriminalen häktningen av den 31-årige mannen.

Mördad 23-årig kvinna i Trollhättan

SÖNDAG 30/6: Polisen larmas till en fastighet i Trollhättan, då blod upptäckts i en trappuppgång. Blodspåren leder till en lägenhet där stora mängder blod påträffades. 

MÅNDAG 1/7: En anmälan om misstänkt människorov upprättas för den 23-åriga kvinna som bodde i lägenheten. 

TISDAG 2/7: Polisen lägger till människorov i brottsrubriceringen. En 36-årig man anhålls i sin frånvaro.

ONSDAG 3/7: Den 36-årige personen går självmant till polisen med sin advokat. 

TORSDAG 4/7: Polisen genomför en husrannsakan hos den anhållne 36-åringen.

FREDAG 5/7: Åklagare Eva Johnsson begär den 36-årige mannen häktad. Häktningsförhandlingarna genomförs under eftermiddagen vid Vänersborgs tingsrätt. Tingsrätten beslutar att inte häkta den 36-årige mannen. Efter en husrannsakan hos en 31-årig man anhålls han på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling.

LÖRDAG 6/7: En husrannsakan genomförs hos en 35-årig man, som anhålls på sannolika skäl för skyddande av brottsling. 

MÅNDAG 8/7: Sökandet med hundar fortsätter i och runtomkring Hunneberg. Den 31-årige mannen begärs häktad av åklagare Eva Johnsson.

TISDAG 9/7: Två män häktas, en 31-årig man och en 35-årig man, för skyddande av brottsling i Vänersborgs tingsrätt. 

TISDAG 23/7: Polisen ändrar brottsrubriceringen från människorov till mord. Männen begärs omhäktade för skyddande av brottsling i Vänersborgs tingsrätt.

ONSDAG 24/7: 36-åringen häktas i sin frånvaro. Mannen har tidigare begärts häktad men då släppts. Mannen efterlyses internationellt.

MÅNDAG 29/7: 36-åringen lämnar in sig på en svensk ambassad i Warszawa, Polen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".