Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Omättat fett ökar risken för allergi

Publicerat torsdag 11 juli 2013 kl 09.58
Omega 3 kan orsaka allergi. Bild: Gorm Kallestad/Scanpix

Omega-3 presenteras ofta som det nyttiga fettet, men omättat fett kan öka risken för allergier hos barn. Det här visar en ny studie gjord av forskare på bland annat Göteborgs Universitet.

Forskarna har undersökt blod från 129 nyfödda barn och sedan följt dem upp till 13 års ålder. De som hade en hög andel fleromättade fettsyror i blodet vid födseln drabbades i högre utsträckning av både luftvägsallergier och eksem, än de barn som i stället hade mer mättat eller enkelomättat fett i blodet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".