Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Tv-kocken tillagade mask i direktsändning

Publicerat fredag 31 oktober 2014 kl 11.08
1 av 3
Köksmästaren Jacob Dillner bakar godsaker inför helgen. Foto: SR P4 Väst
2 av 3
Köksmästaren Jacob Dillner bakar godsaker inför helgen. Foto: SR P4 Väst
3 av 3
Köksmästaren Jacob Dillner bakar godsaker inför helgen. Foto: SR P4 Väst.

Helgens stora fråga för många är; "bus eller godis?" - och de flesta väljer godis. Halloween är en tid för skräck, men det finns inte plats för otäcka tillsatser i godsakerna menar dessertmästaren Jacob Dillner.

För att undvika tillsatser och otäckheter kan man göra mer godis hemma vid. Enkelt kan man laga eget godis för att undvika detta menar den nybakade tvkocken och dessertmästaren Jakob Dillner. 

– Godis från butiken är fullt med tillsatser, sedan är det ju kul att laga godis med barnen säger Jakob Dillner.

Många tänker att det är ganska svårt att laga sitt eget godis, men det kan vara fel menar Jakob Dillner som hänvisar till att det finns massor av enkla recept på internet. 

– Man väljer enkelt sin eget smak på sitt eget godis, man tillsätter bara önskad puré eller juice, säger Jakob Dillner. 

– Jag har valt att göra sura geléremmar, de kommer smaka äpple. Äpple faller ju naturligt på hösten, det är ju det fina med godis att man kan ta den smaken man vill, berättar Dillner. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".