Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så gör du en av Sveriges godaste mackor

Publicerat fredag 14 november 2014 kl 16.15
Sanna Trygg: Mackan fungerar till lunch, mellanmål eller middag
(5:04 min)
Resultatet, veckans fredagstips -Liten Italienare. Foto: Tommy Öster/SR
1 av 3
Sannas smörgås. Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.

Sanna Trygg från Munkedal ställde nyligen upp i smörgås-SM med sin Liten italienare. Inför helgen berättar hon hur man gör mackan.

Så gör du Sandra Tryggs macka Liten Italienare:

  • Blanda pesto och olja.
  • Blanda dressingen, pesto och smetana.
  • Rosta pumpafrön, lägg ett lager frön på en plåt, häll på honung. Ställ in fröna i ungnen och rosta i sju minuter. Strö på mozzarella och flingsalt.
  • Skär två skivor med valfritt bröd, häll på vätskan med pesto och olja.
  • Lägg på två skivor mozzarella, rosta i ung tills det får lite färg.
  • Lägg på ett rikligt lager med rucolasallad och täck med dressing.
  • Lägg på salami.
  • Skär honungsmelon i tunna skivor och lägg ovanpå salamin.
  • Avsluta med att täcka med dressing och toppa med den andra skivan bröd.
  • Avnjut under trevliga former!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".