Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Lovisa Andersson har startat landets första råchokladfabrik

Publicerat måndag 24 november 2014 kl 13.05
"Det har varit lite nervöst"
(3:06 min)

Lovisa Andersson från Trollhättan flyttade till Arvika och när det inte fanns några jobb där startade hon istället sveriges första råchokladfabrik.

– Jag började en starta eget-utbildning med tanke på ha ett företag som gjorde tårtor, men blev övertalad att satsa på choklad istället.

När man tillverkar råchoklad rostar man inte kakaobönorna innan användning och värmer inte upp chokladen lika mycket som vanlig choklad. Det ger extra mycket näring.

– Importerad råchoklad smakar ganska bittert enligt min smak, men jag har hittat ett sätt att smaksätta som gör att den blir riktigt god.

Ännu saknar Lovisas chokladfabrik återförsäljare men fabriken finns klar med alla maskiner.

– Det har varit lite nervöst, men spännande att vara med från början och bygga upp något från grunden. Jag har inte hunnit tänka på att det skulle kunna vara lite ekonomiskt riskabelt, säger 24-åriga chokladdirektören Lovisa Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".