Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Publiknätverket

Fredagstipset: Rödkålssallad med apelsin och granatäpple

Publicerat fredag 19 december 2014 kl 10.20
"Skär tunna, tunna strimlor av kålen - tänk pizzasallad"
(4:49 min)
Rödkålssallad med apelsin och granatäpple Foto: Karin Högberg
1 av 3
Rödkålssallad med apelsin och granatäpple Foto: Karin Högberg
Karin Högberg, Foto: Elisabeth Cederblad, P4 Väst
2 av 3
Karin Högberg, Foto: Elisabeth Cederblad, P4 Väst
Karin Högberg, Foto: Elisabeth Cederblad, P4 Väst
3 av 3
Karin Högberg, Foto: Elisabeth Cederblad, P4 Väst

Dagens fredagstips får du av Karin Högberg, matbloggare från Orust. Karin som gillar grönt på julbordet lagar och delar med sig av ett recept på en fräsch rödkålssallad.

Karin fick vi tag på tack vare tips från vårt Publiknätverk. Gå med du också!

Rödkålssallad med apelsin och granatäpple 4 portioner

1/4 rödkålshuvud
2 apelsiner
1 granatäpple
3 nävar färsk bladspenat
1 knippe färsk bladpersilja
1/2 dl olivolja
salt & peppar

Gör så här:
Skär kålen i tunna strimlor. Filéa apelsinen genom att skala den, skära bort de yttersta hinnorna och därefter skära ur klyftorna. Dela på granatäpplet och plocka ur kärnorna. Hacka persiljan grovt. Blanda samtliga ingredienser. Blanda olja och vinäger och salta och peppra, häll över salladen och rör om. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".