Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Färre helger har hejdat personalflykten i NU-sjukvården

Publicerat måndag 2 februari 2015 kl 11.40
Sjuksköterskan Josefin: Det känns väldigt skönt
(2:01 min)
Affischer om vården i Västra Götaland med baby och ambulans Foto: Elisabeth Cederblad P4 Väst
1 av 3
Foto: Elisabeth Cederblad P4 Väst
Josefin Olsson och Carina Julin Lundgren på MAVA, NÄL, Foto: Elisabeth Cederblad P4 Väst
2 av 3
Josefin Olsson och Carina Julin Lundgren på MAVA, NÄL, Foto: Elisabeth Cederblad P4 Väst
Lars Wiklund, Sjukvårdsdirektör NU-sjukvården, Foto: Elisabeth Cederblad P4 Väst
3 av 3
Lars Wiklund, Sjukvårdsdirektör NU-sjukvården, Foto: Elisabeth Cederblad P4 Väst

Fastanställd personal är en förutsättning för att NU-sjukvården ska få ordning på sin ekonomi. Färre helger för sjuksköterskorna har hejdat personalflykten, säger sjukvårdsdirektör Lars Wiklund. 

– Effekten vi ser redan nu är att det inte är lika många som slutar.

Under förra året valde 136 sjuksköterskor att lämna NU-sjukvården. över hälften av dem, 79 stycken,  jobbade inom område medicin och akut.

Eftersom det inte har gått att ersätta alla dem, har lösningen blivit sjuksköterskor från bemanningsföretag. En lösning som svider i plånboken. Notan för 2014 slutade på 15 miljoner. 2013 var kostnaden 4,2 miljoner.

Personalbristen har lett till stängda vårdplatser och med det följer överbeläggningar. Det är en tuff arbetsmiljö säger Josefin Olsson, sjuksköterska och sektionsledare på MAVA, medicinsk akutvårdsavdelning.

– Just nu är den väldigt ansträngd. Det är mycket patienter och man känner sig otillräcklig, att man inte får göra allt man hade velat för patienterna, säger hon.

För att värna om sjuksköterskornas arbetsmiljö och få ner kostnaderna för övertid och bemanningspersonal, infördes glesare helgtjänstgöring på mecidinavdelningarna vid årsskiftet. I stället för varannan helg jobbar de nu två av fem.

– Det känns väldigt skönt. Förut jobbade vi varannan helg och då känner man att man inte får hämta andan riktigt, säger Josefin Olsson.

Genom att anställa två eller tre sjuksköterskor per avdelning klarar man bemanningen säger Lars Wiklund.

– Det är klart att det blir dyrare, men i andra änden ska vi få igen kostnaden eftersom en dålig arbetsmiljö kostar pengar.

Tipsa Agenda-redaktionen

Hör av dig till Elisabeth Cederblad, Cecilia Bergil och Oskar Lodin i P4 Västs Agenda-redaktion om du har tips som du vill att vi ska titta närmare på.

Mejla: agenda.vast@sverigesradio.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".