Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Karin Högberg från Mollösund är Sveriges bästa matbloggare

Publicerat måndag 9 november 2015 kl 11.46
”Man kan laga god mat med enkla medel”
(1:55 min)
Matbloggaren Karin Högberg. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio
1 av 2
Karin Högberg. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio
Mustig och god frukost - shakshuka. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio
2 av 2
Mustig och god frukost - shakshuka. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio

När Sveriges bästa matbloggare Karin Högerberg bjuder på frukost blir det tunisisk varmrätt.

Karin Högberg från det lilla fiskesamhållet Mollösund på västkusten driver Sveriges bästa matblogg.

På Mitt Kök-mässan i Stockholm fick hennes blogg Trattoria den fina utmärkelsen Stora matbloggspriset 2015.

– Jag tror att det är enkelheten som gör bloggen så populär, säger hon. Det behöver inte vara så mycket krusiduller utan det går att laga god och bra mat med enkla medel.

Karin Högberg bjöd Peter och Susanne på frukost i morgonstudion och då handlade det inte vanliga frukostfrallor och fil, utan en spännande tunisisk varmrätt.

– Jag har själv börjat laga den här tomatsåsen som är smaksatt med vitlök och spiskummin och så pocherar man ägg där.

Här hittar du receptet till denna goda rätt.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".