Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Direktrapportering om regnet och blåsten 6 december

Publicerat söndag 6 december 2015 kl 06.50
Fallet i Ödeborg, där det är mycket vatten. Lyssnarbild från Peter Ottosson.
1 av 5
LYSSNARBILD. Peter Ottosson skriver på P4 Västs Facebook-sida att det är mycket vatten vid fallet i Ödeborg.
Ett träd som blåst omkull vid Tureborg i Uddevalla. Foto: Mirela Sajdovic.
2 av 5
LYSSNARBILD. Ett träd blåste omkull vid Tureborg i Uddevalla under lördagen. Foto: Foto: Mirela Sajdovic.
Ett blött och trasigt paraply. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.
3 av 5
Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.
Örekilsälven i Munkedal. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
4 av 5
Örekilsälven i Munkedal. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
En skylt har lossnat över riksväg 44 i Uddevalla. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
5 av 5
En skylt lossnade över riksväg 44 i Uddevalla under söndagen. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

SMHI varnar för att det kan vara höga flöden i vattendrag i delar av P4 Västs område under söndagen. Dessutom är det mycket hårda vindbyar.

Victor Jensen: God morgon och välkomna till den här direktrapporteringen med anledning av väderläget och att SMHI har utfärdat en klass 3-varning, det är den högsta varningsnivån, för extremt höga flöden.

06:59, 6 December 2015

Victor Jensen: SMHI uppger att flödena kan nå varningsklass 3 under söndagen. Kulmen väntas ske under söndag eller måndag. I sjörika vattendrag kan kulmen fördröjas ytterligare några dagar. Flödesminskningens hastighet varierar beroende på vattendrag och i de långsammaste vattendragen kan det vara fortsatt varningsklass 3 extremt höga flöden till mitten av kommande vecka och varningsklass 2 under ytterligare några dagar.

07:00, 6 December 2015

Victor Jensen: Redan nu under morgonen kommer uppgifter från Sveriges Radios trafikredaktion att det på många vägar runt om i Västra Götaland har samlats mycket vatten, som gör att det kan vara svårt att passera.

07:03, 6 December 2015

Victor Jensen: Uddevallabron är fortsatt avstängd och omledning av trafiken sker.

07:06, 6 December 2015

Victor Jensen: SMHI har förutom en klass 3-varning för extremt höga flöden, även utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar i P4 Västs område, förutom Dalsland där någon sådan varning inte finns. Det kan blåsa upp till 24 meter per sekund i byarna och det är som blåsigast vid kusten.

07:08, 6 December 2015

Victor Jensen: Vad gäller strömavbrotten så är det fortfarande en del hushåll som saknar ström. Av Ellevios kunde är det närmare 160 kunder som fortfarande saknar ström. De flesta av dem finns i Strömstad och Tanum.

07:13, 6 December 2015

Victor Jensen: Vad gäller Vattenfalls kunder så är det just nu omkring 300 i vårt område som saknar ström, bland annat i Lilla Edet, Färgelanda och Bengtsfors. För flera av dessa kunder är prognosen att strömmen ska vara tillbaka runt 9:30.

07:17, 6 December 2015

Victor Jensen: Översvämningar hotar stora områden i Västra Götaland efter det kraftiga regnet.
- Det gäller bäckar, åar och små vattendrag. Tillflödena till de stora vattendragen stiger och kan flöda ut på åkrar och ängar och där det inte brukar vara vatten, säger Therese Fougman, meteorolog vid SMHI, till nyhetsbyrån TT.

07:22, 6 December 2015

Victor Jensen: Sedan i går morse har det fallit 60 millimeter regn i Västra Götaland, och regnet fortsätter att falla även i dag. Nu väntas 10-15 millimeter regn i stora delar av Västra Götaland.

07:23, 6 December 2015

Victor Jensen: Klass 3-varningen som är utfärdad gäller alltså extremt höga flöden, som väntas kulminera under söndag och måndag.
– Det kan ge översvämmade källare till exempel, det är väldigt vanligt. Men även vattenfyllda sänkor, till exempel översvämmade vägar, säger hydrologen Henrik Spångmyr.

07:25, 6 December 2015

Victor Jensen: Väg 2149 från Kleverud till Timmervik båda riktningarna i Västra Götalands län ihöjd med Bäsingebo norr om Vänersborg har hela vägen översvämmats av vatten, uppger Trafikverket.

07:31, 6 December 2015

Victor Jensen: SJ räknar med att väderläget kommer att orsaka fortsatta störningar i tågtrafiken exempelvis mellan Göteborg-Stokholm, Göteborg-Karlstad, Göteborg-Malmö/Köpenhamn. Oslo/Karlstad-Stockholm
SJ skriver på sin hemsida att den som känner sig osäker kan återköpa eller boka om sin resa kostnadsfritt.

07:42, 6 December 2015

Victor Jensen: När det gäller tågtrafiken skriver Trafikverket på sin hemsida att följande sträckor är inställda:

 • Norrköping–Nyköping, prognos för öppen bana kl 05:00 7/12
 • Hallsberg–Mjölby, prognos för öppen bana kl 15.00 6/12
 • Göteborg–Uddevalla–Strömstad
 • Borås–Herrljunga
 • Vänersborg–Herrljunga–Håkantorp–Mariestad–Gårdsjö
 • Borås–Varberg
 • Göteborg–Öxnered, prognos för öppen bana kl 24.00 5/12

07:43, 6 December 2015

Victor Jensen: Räddningstjänsten i Uddevalla uppger att Bastionsgatan fortsatt är avstängd på grund av översvämning. Men räddningstjänsten har än så länge inte haft några andra larm med anledning av klass 3-varningen.

08:01, 6 December 2015

Victor Jensen: Ytterligare strömavbrott har nu inträffat, den här gången i Dals-Eds kommun och i de nordvästra delarna av kommunen. Där är drygt 100 av Vattenfalls kunder nu utan el. Vattenfall beräknar att reperationen ska vara klar vid 12:30 idag. Därmed är totalt runt 600 kunder utan el i P4 Västs område.

08:08, 6 December 2015

Victor Jensen: Samtidigt kommer nu strömmen tillbaka för de flesta som varit utan i Tanums kommun och därmed är nu drygt 400 kunder utan ström i P4 Västs område, enligt Vattenfall och Ellevio.

08:22, 6 December 2015

Victor Jensen: Räddningstjänsten i Norra Älvsborg har än så länge under morgonen och under natten inte haft några larm med anledning av vädret, däremot har de fått uppgifter om att vägen vid Sjölandasjön, söder om Trollhättan, är översvämmad. Trafikverket ska vara informerade för att kunna lösa situationen.

08:39, 6 December 2015

Victor Jensen: SAMMANFATTNING AV VÄDERLÄGET:

 • SMHI har utfärdat den högsta varningen, klass 3, för extremt höga flöden i P4 Västs område. Dessutom finns en klass 1-varning, den lägsta varningsnivån, för mycket hårda vindbyar. Den gäller inte Dalsland.
 • ​Drygt 400 kunder är fortfarande utan ström i P4 Västs område. Det är främst i Dals-Ed och Strömstad som det fortfarande är strömavbrott.
 • ​En del mindre vägar är översvämmade och kan vara svårframkomliga, bland annat i Vänersborgs kommun och i Uddevalla är Bastionsgatan avstängd.
 • ​Tågtrafiken är fortfarande påverkad av vädret och på flera sträckor är trafiken inställd. Bland annat Uddevalla till Strömstad och Vänersborg till Herrljunga.

08:44, 6 December 2015

Ingrid: Jag ska klra bil från Strömstad till Kurveröd, U-a vid 13-tiden idag. Hur ser det med vatten på den sträckan?

Victor Jensen: Hej Ingrid! Det finns än så länge inga uppgifter om att det skulle vara problem med vatten på den sträckan. Den enda vägen i Uddevalla som är avstängd är Bastionsgatan, den som bland annat går förbi brandstationen och Bohuslän museum. Men om du ska till Kurveröd så kör du inte på den vägen ändå. Kör försiktigt och ha en bra dag!

09:01, 6 December 2015

Victor Jensen: Många kunder får nu tillbaka strömmen igen efter avbrotten. Just nu är det ungefär 200 kunder i P4 Västs område som saknar ström. Flest strömlösa finns i Bengtsfors där det nu är 143 kunder som saknar ström.

09:06, 6 December 2015

Uddevallakommun: Just nu är det mycket vatten på sina ställen och vi jobbar på att rensa undan så mycket vi kan. #UAkommun #Uddevalla #Ljungskile

09:34, 6 December 2015

Victor Jensen: SMHI har alltså utfärdat en klass 3-varning för extremt höga flöden. Följande definition gäller för den varningen: Extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.

09:45, 6 December 2015

Victor Jensen: Hittills har det inte rapporterats in några större skador eller översvämningar på grund av de höga vattennivåerna. Men det finns rapporter om källare som blivit vattenfyllda och om mindre vägar som blivit översvämmade.

09:50, 6 December 2015

Victor Jensen: Det kommer också uppgifter om flera trafikstörningar. Nu handlar det om nedfallna träd som blockerar väg 2117 vid Högsäter kyrka. Trafikverkets personal är på väg ut.

09:51, 6 December 2015

Victor Jensen: Pratade precis med vakthavande hydrolog på SMHI som sade att klass 3-varningen fortfarande ligger kvar, men att man väntar på en ny prognos som kan komma om en timme ungefär. Vad gäller nederbörd så har det kommit mindre än väntat, 35 mm, i Uddevalla, vilket gör att läget där kanske inte blir lika allvarligt som man först befarade. Vattnet kan dock fortsätta att stig under flera timmar till och ska kulminera i dag eller i morgon. På flera andra håll i området har det kommit runt 50 mm regn.

10:13, 6 December 2015

Inger Brodin: Vi har ett träd som hänger farligt över Rössebovägen utanför Vänersborg. Till vem meddelar man detta. Vi ska från Vänersborg till Gustavsberg kl 1 idag med hela familjen, 22 stycken. Jag är orolig för detta . Hur är det att köra dit tror ni?

Victor Jensen: Enligt Trafikverket får man gärna ringa deras kundtjänst om man har problem med nedfallna träd, telefonnumret är 0771-921 921. Det är än så länge inga större problem på vägarna. Så det borde gå hyfsat bra, i alla fall som läget är nu.

10:16, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Hej. Nu tar jag över här i direktrapporteringen, och Victor ger sig ut för att se hur det ser ut i vårt område denna regnruskiga dag. Fortsätt gärna ställa frågor, så svarar jag efter bästa förmåga.

10:35, 6 December 2015

Göran Karlsson: hur ser de ut på kampenhof, ska hämta min fru i ef. Göran K Hällevadsholm

Susanna Wictorzon: jag pratade precis med Kent Arvidsson, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla, som säger att det inte är några problem med att ta sig in på Kampenhof-området i nuläget.

10:36, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Räddningstjänsten i Uddevalla har så här långt inte haft några uttryckningar under förmiddagen på grund av blåsten eller regnet.

10:38, 6 December 2015

Nicklas: Ett bra tips är att lägga med såg/ yxa i bilen och filtar och kaffe och godis och annat braoha om du blir sittande. Åk inte iväg i finskorna, ta med stövlar. Folk som bor utmed småvägar fixar träden själva. Det kan vara så att markägaren redan är ute och fäller det lutande trädet i Rössebo. De som fäller borde rapportera in att det är fixat, oavsett om de hört det på radio eller inte. Det är onödigt att Trafikverket åker i onödan.

Susanna Wictorzon: Tack för tipsen. Men den som vill kan som Victor skrev tidigare, höra av sig till Trafikverket på 0771-921 921 om man stöter på ett nedfallet träd.

10:40, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Ännu ett nedfallet träd, nu på väg 668 från Nötebron till Vassbo, i höjd med Björkebacken. Trafikverkets personal är på väg ut för att röja bort trädet.

10:44, 6 December 2015


Det är små översvämningar vid Kampenhof i Uddevalla. Det här är en bild från ena infarten. Även Bastionsgatan som går förbi är översvämmad på ett par ställen. Men när det gäller Kampenhof går det fortfarande att ta sig in och ut på parkeringen.

Det är små översvämningar vid Kampenhof i Uddevalla. Det här är en bild från ena infarten. Även Bastionsgatan som går förbi är översvämmad på ett par ställen. Men när det gäller Kampenhof går det fortfarande att ta sig in och ut på parkeringen.

10:44, 6 December 2015


Mycket vatten på Bastionsgatan. Den är avstängd för trafik med anledning av översvämningen.

Mycket vatten på Bastionsgatan. Den är avstängd för trafik med anledning av översvämningen.

10:52, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: På Räddningstjänsten i Norra Älvsborg, som har hand om Trollhättan, Vänersborg, Mellerud och Färgelanda, säger man också att det inte varit så stora problem under förmiddagen. Endast ett larm om en översvämmad källare i Vänersborg så här långt.

10:59, 6 December 2015


Mycket vatten vid fallet Ödeborg, skriver lyssnare Peter på P4 Västs Facebooks-sida, och delade med sig av den här bilden.

Mycket vatten vid fallet Ödeborg, skriver lyssnare Peter på P4 Västs Facebooks-sida, och delade med sig av den här bilden.

10:59, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Det har kommit en en rapport om en översvämmad väg nära kyrkan i Bengtsfors. Det gäller väg 172 från Bengtsfors järnvägsstation till Lofterud.

11:04, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: På väg 807 från Hogstorpsmotet till Bräckorna blockerar ett nedfallet träd halva vägen, 2,5 kilometer från E6 mot Skredsvik/Hogstorp.

11:07, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Tågtrafiken på Bohusbanan är ju inställd i dag, och bussar ersätter. Detta gäller nästa avgång: Tåg 3742, Göteborg C - Strömstad station klockan 10:40. Buss ersätter från Uddevalla C klockan 11:49. För resande till Svenshögen ersätter taxi klockan 11:27 från Stenungsund. För resande från Svenshögen ersätter taxi klockan 11:18 till Ljungskile, där byte till ersättningsbuss sker.

11:22, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Det fortsätter att blåsa ordentligt, och SMHI har en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar. Räddningstjänsten i Lysekil är precis nu på väg för att sätta fast en plåt som håller på att lossna på ett balkongtak.

11:31, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Ännu ett nedfallet träd som blockerar en väg, nu väg 696 från Hedkullen till Kåröd, i höjd med Svinbohult.

11:56, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: En koll på strömläget. Nu verkar i stort sett alla fått strömmen tillbaka. Vattenfall har inga strömavbrott i vårt område ju, och av Ellevios kunder är det endast ett 20-tal, i Tanum och Munkedal, som saknar ström.

11:58, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Klass 3-varningarna för "extremt höga flöden" har nu förflyttats en bit söderut, men hotet om översvämningar finns kvar. Det handlar om ett stråk från söder om Uddevalla, i nivå med Stenungsund, och söderut ner till strax öster om Varberg.
-Vi har inte sett någon kulmen än. Den förväntade vi oss i dag eller i morgon. Men de högsta nivåerna har inte kommit, säger Henrik Spångmyr, vakthavande hydrolog på SMHI.

12:16, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Att området för klass 3-varningen flyttats söderut innebär att vi i vårt område nu har en klass 2-varning för höga flöden, och det gäller då ett område runt kommunerna Uddevalla, Munkedal, Vänersborg, Trollhättan, Lilla Edet samt södra delarna av Färgelanda och ev också Mellerud.

12:21, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Dessutom är det också en klass 1-varning för höga flöden i ett ännu större omårde, som sträcker sig upp mot Dals-Ed och ev också södra delarna av Bengtsfors och Åmåls kommuner. Det finns också fortfarande klass 1-varning för höga vattenstånd längs västkusten.

12:23, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Väg 927 i Uddevalla är översvämmad i höjd med Björbäck.

12:28, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Räddningstjänsten jobbar just nu med att förhindra att plåtar från ett ladugårdstak i Väne-ryr blåser ut på riksväg 44.

12:30, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Räddningstjänsten har spärrat av vid Fuxerna kyrka i Lilla Edet eftersom några nockplåtar lossnat. Dock är det för blåsigt för att räddningstjänsten ska kunna göra något nu, därav avspärrningen.

12:37, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: I Lilla Edets kommun har det varit en del för räddningstjänsten att göra under dagen. Bland annat har det kommit larm om flera vattenfyllda källare, i Bäck och i Livelycke. Vid Thorskogs slott har det också svämmat över, dock inte i själva fastigheten men utanför. Dessutom har man också fått in samtal om nedblåsta träd.

12:40, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: SMIHI skriver nu om varningarna för höga flöden: I går kom det uppemot 50-65 mm regn i sydvästra delen av Västra Götalands län och i norra delen av Hallands län. Under dagen kan det komma ytterligare uppemot 30 mm i sydöstra delen av varningsområdet. Detta i kombination med redan fuktiga marker kan ge flöden motsvarande varningsklass 2 mycket höga flöden i små och medelstora vattendrag som inte omfattas av varningen gällande varningsklass 3 extremt höga flöden. En del vattendrag har nått flöden motsvarande varningsklass 1 och är fortsatt stigande. Kulmen väntas idag eller imorgon i de flesta vattendragen. I långsamma vattendrag kan kulmen dröja ytterligare några dagar.

12:46, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: På väg 164 från Kårslätt till Vassända utanför Ed ligger ett träd över vägen.

13:00, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Det är mycket vatten på vägen (2067) från Ödeborgs kyrka till Kuserud (väg 2067) och det är dessutom hål i vägen. Trafikverkets personal är på väg ut för att kolla på detta.

13:01, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Det är just nu långa köer på riksväg 44 strax utanför Uddevalla. Anledningen är att man har stängt av vid avfarten mot Trollhättan/Vänersborg för att ta bort en skylt som delvis hänger ner över vägen.

13:16, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: På riksväg 44 ut från Uddevalla i riktning mot Trollhättan/Vänersborg är det nu möjligt att passera, det är trångt och går långsamt men det går att passera, hälsar Victor som är på väg där.

13:26, 6 December 201513:33, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: På länsväg 812 i Munkedals kommun har flera träd fallit ned över vägen mellan Bräckeliden och Solhem, på vägsträckan Saltkällan/Valbo-Ryr.

13:35, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Det ligger också ett träd över väg 696 från Hedkullen till Kåröd i höjd med Svinbohult, norr om Väne-Ryr.

13:39, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Även på väg 911 från Ön till Hagetorp utanför Kville ligger det träd över vägen.

13:42, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Tågen mellan Göteborg och Strömstad är inställda ända fram till midnatt, men ersätts av bussar eller taxi i vissa fall. Här är information om de närmaste avgångarna:

13:57, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Tågen mellan Göteborg och Strömstad är inställda ända fram till midnatt, men ersätts av bussar eller taxi i vissa fall. Här är information om de närmaste avgångarna:

Tåg 3750, Göteborg C - Strömstad station klockan 12:40. Buss ersätter från Göteborg klockan 12:40 och från Uddevalla C klockan 13:49. För resande till Svenshögen ersätter taxi klockan 13:18 från Stenungsund. För resande från Svenshögen ersätter taxi klockan 13:27 till Ljungskile, där byte till ersättningsbuss sker.

Tåg 3758, Göteborg C - Strömstad station klockan 14:40. Buss ersätter från Göteborg klockan 14:40 och från Uddevalla klockan 15:49. För resande till Svenshögen ersätter taxi klockan 15:11 från Stenungsund. För resande från Svenshögen ersätter taxi klockan 15:27 till Ljungskile, där byte till ersättningsbuss sker.

Tåg 3763, Strömstad station - Göteborg C klockan 14:27. Buss ersätter från Strömstad via mellanliggande stationer till Uddevalla och därefter för avstigande mot Göteborg.

13:57, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Även tågen mellan Uddevalla och Herrljunga/Varberg är inställda:

Tåg 3877, Uddevalla C - Varberg station klockan 15:17. Buss ersätter från Uddevalla klockan 15:17 via mellanliggande stationer till Herrljunga därefter för avstigande till Varberg och en buss från Uddevalla klockan 15:17 direkt till Herrljunga därefter för avstigande till Varberg och en buss från Borås via mellanliggande stationer till Varberg.

Tåg 3879, Uddevalla C - Herrljunga station klockan 17:25. Buss ersätter från Uddevalla klockan 17:25 direkt till Herrljunga och en buss från Uddevalla klockan 17:25 via mellanliggande stationer till Herrljunga.

13:58, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Mer information om tågtrafiken hittar du här på Västtrafiks hemsida.

13:59, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Räddningstjänsten har nu satt fast takplåten som höll på att lossna på en ladugård i Väne-Ryr.

14:04, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Alla avgångar för färjan mellan Strömstad och Sandefjord är inställda i dag.

14:06, 6 December 2015

Mary: Hur är backamovägen? Någon som vet?

Susanna Wictorzon: Enligt Trafikverkets sajt är det inga väghinder eller andra trafikproblem där just nu.

14:07, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Vi kommer sända extra i eftermiddag, klockan 15.30 och 16.30, och ge dig en uppdatering om hur vädret ställer till det.

14:13, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Nu har det dykt upp nya strömavbrott på flera håll i området. I östra delen av Tanums kommun är det över 200 hushåll utan ström just nu. Och i området vid Foss i Munkedals kommun är det över 560 hushåll som saknar ström.

14:26, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Ute på Bokenäset i Uddevalla kommun är det 300 hushåll som är utan ström, i i Bro i Lysekils kommun är det också ett 80-tal strömlösa just nu. Så sammanlagt är det över 1 200 hushåll som inte har ström just nu.

14:30, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Elbolaget Ellevio skriver på sidan för störningsinformation att man har personal på plats i Lysekil, Tanum och Munkedal som jobbar med att få strömmen tillbaka.

14:31, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Vad gäller Vattenfalls strömlösa kunder i Uddevalla och Tanum så skriver Vattenfall att man räknar med att reparationsarbetet är avslutat och strömmen tillbaka senast 17.30-18.30 i kväll.

14:33, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Skylten som lossnat över riksväg 44 på väg ut från Uddevalla tidigare i dag är nu nedplockad meddelar Trafikverket, och därmed ska det inte vara något problem där längre.

14:36, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Ny översvämmad väg, den här gången på väg 172 strax söder om Lane.

14:39, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Dessutom har det fallit ned träd på väg 165 vid Hällevadsholm. Trafikverkets personal är på väg ut.

14:39, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Antalet strömavbrott har nu minskat något men fortfarande är det runt 900 hushåll som saknar ström.

15:00, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Det är just nu mycket vatten på väg 697 från Ängebacken till Ris, i höjd med Raknebo, mellan Uddevalla och Väne-Ryr.

15:12, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Det är ingen busstrafik på linje 670 på sträckan Lilla Torget - Väne Ryr i båda riktningar på grund av översvämning, skriver Västtrafik på sin hemsida.

15:14, 6 December 2015

Max Lindahl: Bilfärjan Carl Wilhelmson mellan Lysekil och Skaftö är nu inställd från kl 16 idag. Detta på grund av det hårda vädret.

15:45, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: På länsväg 166 söder om Bäckefors är det nedfallna träd över vägen som orsakar problem.

15:47, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: I Lysekils kommun är det nu inte längre några strömavbrott. I Munkedal är ett 80-tal av Ellevios kunder som fortfarande utan ström och ett tiotal hushåll vardera i Tanum och Strömstad saknar ström.

15:50, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: I Bokenäset i Uddevalla kommun är antalet strömavbrott nu nere på 150 hushåll, och detta gäller då Vattenfalls-kunder. Och även i Tanum har Vattenfall strömlösa hushåll, här handlar det om ett 70-tal.

15:52, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: För dig som hade tänkt ta tåget på Bohusbanan i eftermiddag eller i kväll är det detta som gäller:

Tåg 3763, Strömstad station - Göteborg C klockan 14:27. Buss ersätter från Strömstad via mellanliggande stationer till Uddevalla och därefter för avstigande mot Göteborg.

Tåg 3766, Göteborg C - Uddevalla C klockan 16:40. För resande till Svenshögen ersätter taxi från Stenungsund klockan 17:18. För resande från Svenshögen ersätter taxi klockan 17:27 till Ljungskile, där byte till ersättningsbuss sker.

Tåg 3770, Göteborg C - Uddevalla C klockan 17:40. Buss ersätter från Göteborg C till Uddevalla C. För resande till Svenshögen ersätter taxi klockan 18.27 från Stenungsund. För resande från Svenshögen ersätter taxi klockan 18.18 till Ljungskile, där byte till ersättningsbuss sker.

Tåg 3771, Strömstad station - Göteborg C klockan 16:26. Buss ersätter från Strömstad klockan 16:26 och från Uddevalla C klockan 18:05.

Tåg 3774, Göteborg C - Strömstad station klockan 18:40. Buss ersätter från Göteborg C klockan 18:40 och från Uddevalla C klockan 20:00. För resande till Svenshögen ersätter taxi klockan 19:18 från Stenungsund. För resande från Svenshögen ersätter taxi klockan 19:27 till Ljungskile, där byte till ersättningsbuss sker.

Tåg 3779, Strömstad station - Göteborg C klockan 18:35. Buss ersätter från Strömstad via mellanliggande stationer till Uddevalla och därefter för avstigande mot Göteborg.

Tåg 3782, Göteborg C - Uddevalla C klockan 20:40. För resande till Svenshögen ersätter taxi klockan 21:18 från Stenungsund. För resande från Svenshögen ersätter taxi klockan 21:27 till Ljungskile, där byte till ersättningsbuss sker.

15:53, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Och vad gäller tågturerna Uddevalla-Borås-Varberg: Tåg 3884, Varberg station – Uddevalla C klockan 14:44. Buss ersätter från Borås klockan 16:21 via mellanliggande stationer till Uddevalla.

Tåg 3888, Borås C – Uddevalla C klockan ersätts med två bussar. En buss avgår från Borås klockan 18:01 via samtliga mellanliggande stationer till Herrljunga, därefter för avstigande mot Uddevalla. En buss från Borås klockan 18:01 direkt till Herrljunga, därefter via samtliga mellanliggande stationer mot Uddevalla.

Tåg 3892, Varberg station – Uddevalla C klockan. Buss ersätter från Varberg klockan 18:44 via mellanliggande stationer till Borås, därefter för avstigande mot Uddevalla och en buss avgår från Borås klockan 20:01 via mellanliggande stationer till Uddevalla.

15:54, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Och vad gäller tågturerna Uddevalla-Borås-Varberg:

Tåg 3884, Varberg station – Uddevalla C klockan 14:44. Buss ersätter från Borås klockan 16:21 via mellanliggande stationer till Uddevalla.

Tåg 3888, Borås C – Uddevalla C klockan ersätts med två bussar. En buss avgår från Borås klockan 18:01 via samtliga mellanliggande stationer till Herrljunga, därefter för avstigande mot Uddevalla. En buss från Borås klockan 18:01 direkt till Herrljunga, därefter via samtliga mellanliggande stationer mot Uddevalla.

Tåg 3892, Varberg station – Uddevalla C klockan. Buss ersätter från Varberg klockan 18:44 via mellanliggande stationer till Borås, därefter för avstigande mot Uddevalla och en buss avgår från Borås klockan 20:01 via mellanliggande stationer till Uddevalla.

15:54, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Träd blockerar nu hela vägbanan på Björkebacken, på väg 668 från Nötebron till Vassbo, nordost om Ljungskile.

15:58, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Så en väderprognos, som kanske kan glädja den som fått nog av regn och blåst.I kväll ska vädret klarna upp, och under natten avtar också vinden och blir då mindre byig. Temperaturen i natt blir runt fem grader. I morgon blir det klart till halvklart väder och på dagen mellan 4 och 8 grader. Vinden fortsätter avta och blir till eftermiddagen mest svag, längs kusten måttlig västlig.

15:59, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Räddningstjänsterna i Uddevalla, Norra Älvsborg och Lilla Edet har haft det hyfast lugnt nu under eftermiddagen, och inga nya larm om översvämmade källare eller sådant har kommit in. I Uddevalla har man hjälpt till att säkra en bit plåt som lossnat i vinden, men inte mer än så.

16:01, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: På väg 625 ihöjd med Torskog väster om Lödöse har det runnit ut mängder med grus på vägbanan på grund av kraftigt regn.

16:08, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: På väg 2014 från Trafikplats N Lilla Edetmotet (96) till Bliksered är det träd över halva vägen.

16:09, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Och även på väg 694 från Holmen till Runningen, i höjd med Torp utanför Lane-Ryr, har ett träd, en tall, fallit över vägen.

16:10, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Trafikverkets personal har mycket att göra just nu, för det har blivit fler rapporterar om träd över vägar nu under senaste halvtimmen. På till exempel väg 172 från Färgelanda till Gatersbyn ligger det träd över vägen.

16:15, 6 December 2015

Susanna Wictorzon: Trafikverket ska ge besked nu under sena eftermiddagen om tågtrafiken för i morgon. Om vi inte hinner få besked innan vi stänger direktrapporteringen för i dag så kan du få senaste nytt på sverigesradio.se eller på till exempel Västtrafiks hemsida.

16:36, 6 December 2015

Max Lindahl: Det senaste beskedet från Trafikverket och från Västtrafik är att tågen planeras på Bohusbanan börjar gå klockan fem i morgon bitti på sträckan Göteborg-Uddevalla och från kl 14:00 på sträckan Uddevalla-Strömstad. Tågen mellan Uddevalla och Herrljunga planeras också gå från klockan fem imorgon bitti.
Inställda avgångar ersätts med buss. Men uppgifterna är alltså preliminära, och kan ändras beroende hur det utvecklar sig under natten och morgonen.

16:54, 6 December 2015


Ett blött och sönderblåst paraply får sammanfatta denna regniga och blåsiga direktrapportering för i dag. Tack alla som följt vår rapportering. Senaste nytt får du på sverigesradio.se under kvällen. Tack för oss. /Sanna och Max

Ett blött och sönderblåst paraply får sammanfatta denna regniga och blåsiga direktrapportering för i dag. Tack alla som följt vår rapportering. Senaste nytt får du på sverigesradio.se under kvällen. Tack för oss. /Sanna och Max

17:05, 6 December 2015

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".