Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Direktrapportering: Nya vittnen i trippelmordet hörs i hovrätten

Publicerat torsdag 7 januari 2016 kl 15.30
Karta över Uddevalla med prick som visar var kropparna hittades i det så kallade trippelmordet 7 mars 2015. Karta: CartoDB
I detta område hittades de tre mördade personerna i mars 2015. Karta: CartoDB.

I dag hördes fyra nya vittnen i hovrättsrättegången efter trippelmordet i Uddevalla i mars. De var kallade av den morddömde broderns försvarsadvokat och befann sig i närområdet vid mordtillfället. P4 Väst rapporterade direkt.

Richard Veldre: God morgon och välkomna till direktrapporteringen från trippelmordsrättegången. Det handlar alltså om förhandlingar i hovrätten i Göteborg. Men, på grund av säkerheten så är jag i tingsrättens lokaler, vi kommer strax att röra oss en trappa ner till säkerhetssalen.

09:57, 7 January 2016

Richard Veldre: Fram tills i dag har hovrätten lyssnat och sett på det inspelade materialet från tingsrätten.
I dag kommer den äldre broderns advokat Hans Gaestadius kalla tre helt nya vittnen.

09:58, 7 January 2016

Richard Veldre: Glöm inte att ställa frågor eller kommentera. Vill ni läsa och lyssna ikapp på alla rapportering från den 7 mars - kolla här.

10:00, 7 January 2016

Richard Veldre: Enligt schemat kommer de nya vittnena att höras efter lunch, så nu på förmiddagen kommer tingsrättens ljudinspelningar att höras.

10:03, 7 January 2016

Sara: Kommer du också att få höra ljudinspelningarna? Är bröderna/anhöriga på plats idag?

Richard Veldre: Alla i rättssalen kan höra inspelningarna. De misstänkta bröderna är på plats. Den äldre brodern sitter i rättssalen, iklädd gröna häkteskläder. Den yngre brodern är på grund av säkerheten med via länk, marinblå/svarta kläder.

10:19, 7 January 2016

Richard Veldre: Vi sitter i den mindre av de två säkerhetssalarna i Göteborg. Rättssalen är i princip full, men det är långt ifrån alla anhöriga som är på plats i dag.

På läktaren är vi tre personer inklusive undertecknad; två representanter från media och en privatperson.

10:20, 7 January 2016

Richard Veldre: Nya uppgifter: under dagen kommer också ett extrainsatt förhör hållas med den äldre brodern. Jag vet inte om det är försvaret eller åklagaren vill göra det. Återkommer i frågan.

10:22, 7 January 2016

Richard Veldre: Hovrätten får nu lyssna på den kvinnliga taxichaufför som på mordnatten stod parkerad vid sjukhuset i Uddevalla. Där såg hon vid 01-tiden - alltså ett par minuter före skotten - en mc stanna i närheten och en person hoppa av och gå därifrån.

10:23, 7 January 2016

Richard Veldre: Det handlar alltså om ett nyckelvittne för den yngre brodern som nu hörs. Den yngre brodern säger ju att han hoppade av en mc i närheten av sjukhuset för att gå till en kompis. Ett par minuter efter han hoppat av mc:n hörde han skottlossning och han sprang dit.

10:24, 7 January 2016

Martin: Grym uppdatering som vanligt från er sida!! :D

Richard Veldre: Tack. Jag kämpar på!

10:25, 7 January 2016

Richard Veldre: Uppenbart att tingsrätten har mikrofoner i världklass - i bakgrunden på inspelningen hör man hur en åklagaren sitter och snörvlar och snyter sig.

10:26, 7 January 2016

Richard Veldre: Taxichauffören berättar nu om att mc;n stannade fem meter från bilhuven, personer hoppar av och går mot en gångtunnel. Mc;n kör sedan ut mot fjällvägen.

10:27, 7 January 2016

Richard Veldre: Rättegången fortsätter den 11 januari på måndag. Man har också en inplanerad reservdag den 12 januari. Jag vet inte om man tänker använda sig av reservdagen, men jag är tveksam till det. Men jag får veta det under dag.

10:29, 7 January 2016

Richard Veldre: Den äldre brodern, som alltså befinner sig i salen, sitter tillbakalutad med händerna knäppta. Han tittar koncentrerat rakt över salen på den stora skärmen. Han sitter mitt emellan sin och sin yngre broders advokat.

10:30, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu har taxichaufförens vittnesmål spelats upp. Nu ska en yngre man höras, han kallades av den yngre broderns advokat.

Mannen berättar att han såg en mc vid tillfället som färdades i hög fart.

10:32, 7 January 2016

Lova : Är det bara ljudinspelningen som spelas upp eller är det en film från rättegången i tingsrätten?

Richard Veldre: Hela tingsrättens förhandling är inspelad med video (och ljud så klart). I salen finns två stora projektorer, på läktaren finns två tv-apparater som vi kan titta på.

10:34, 7 January 2016

Richard Veldre: Vi får nu se en karta över centrala Uddevalla. Mannen berättar nu om var han blev omkörd av en mc. Det strax före korsningen vid sjukhuset.

10:38, 7 January 2016

Richard Veldre: Via ljudinspelningen kan vi nu lyssna till åklagaren Per-Erik Rinsells frågebatteri. Själv sitter han tillbakalutad i stolen och gungar lite. Avslappnad.

10:41, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu avslutas det förhöret också. Och i stället ska ett förhör med den äldre brodern spelas upp. Det handlar om hur han använt sin mobil, och en speciell app som man kan skicka krypterade sms med.

10:44, 7 January 2016

Richard Veldre: Den äldre brodern berättar nu om hur han geomfört "säker rensning" av telefonen efter att han träffat rånarna.

10:47, 7 January 2016

Richard Veldre: I förhöret utesluter han inte att genomfört en säker rensning efter morden, det vill säga den 8 mars i fjol.

10:48, 7 January 2016

Nils: Hur ser utsikterna ut för att det kommer komma överklagan till Högsta Domstolen från någon av parterna?

Richard Veldre: Ska erkänna att jag har dålig koll på hur HD resonerar. Men det är nog föga troligt att rättegången hamnar där eftersom det knappast finns något beslut som kan komma att bli praxis framöver.

10:49, 7 January 2016

Richard Veldre: Ni minns broderns historia? Han säger ju att han är oskyldig. I stället ska mordet ha genomförts av rånarna, som han anlitat. Anledningen var för att råna och skrämma ett av offren som en hämnd för en knarkaffär.

10:51, 7 January 2016

Richard Veldre: Åklagaren menar ju att bröderna gemensamt genomfört morden. Ett tänkbart motiv ska vara att deras pappa blivit rånad när brödern befann sig på semester i Thailand.

Pappan har avböjt att berätta vad som hände när han träffade sina söner timmarna före mordet.

10:53, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu avslutas strax det inspelade förhöret med den äldre brodern. I slutet nu så kritiserar han ett vittne som ska ha sett honom i en källar på mordnatten.
- Han vill vara märkvärdig och gå till rätten, säger den äldre brodern på inspelningen.

10:56, 7 January 2016

Richard Veldre: Mellan inspelningarna är det helt tyst i rättssalen. Ingen säger eller gör något. Sen trycker någon på play-knappen och nästa förhör börjar.

10:59, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu ska vi lyssna till polisens it-forensiker, som är den som har "tömt" de misstänktas telefoner på information.

Om jag inte minns fel så kommer åklagaren här göra en poäng av att man med de nya Iphone-lurarna inte kan veta om man fått ut "all" information från telefonerna.

11:00, 7 January 2016

Richard Veldre: Eftersom vi lyssnar på hela förhöret så lyssnar vi nu på hur polisen arbetade med en dator som tillhör en av de medåtalade, alltså inte en utrustning som tillhör de mordmisstänkta bröderna.

11:04, 7 January 2016

Richard Veldre: Vi får nu lyssna till it-forensikern när han berättar om countermail, en tjänst som man kan skicka krypterade mejl med. I datorerna kan man hitta mejladresser, men inga inloggningsuppgifter.

11:09, 7 January 2016

Richard Veldre: - Vi hittade också sju krypterade mejl, men inget av innehållet har gått att läsa, säger it-forensikern.

11:10, 7 January 2016

Richard Veldre: Det är en ganska långt förhör, över 51 minuter. Men ställ frågor om ni vill veta någonting om datorerna.

Vi får fortfarande lyssna till vad man hittat i de medåtalades datorer, en dator som använts för att hantera drogförsäljning.

11:13, 7 January 2016

Nils : Finns det anledning att tro på "fullt hus" (t o m med extrasalar) under slutpläderingen nästa vecka?

Richard Veldre: Det kan man tänka sig. När jag pratade med personal från rätten i morse så har det varit ganska tomt vissa dagar men att det i dag är lite fler personer här igen. Så inte otänkbart att det kommer ett större intresse den sista dagen. Men extrasalar har jag svårt att tänka mig.

11:18, 7 January 2016

Lova : Är det bara de överklagade domarna gällande bröderna som kommer tas upp nu eller även de andra två som blev dömda och som överklagade?

Richard Veldre: Det handlar om alla fyra som är misstänkta för inblandning i trippelmordet. Alltså, förutom bröderna även två personer till. De levererade en pistol på mordnatten. De var med första dagen men behöver inte vara på plats i detta nu.

11:21, 7 January 2016

Richard Veldre: IT-forensikern berättar nu om appen Wickr, som den äldre brodern säger sig ha använt när han kontakade rånarna. Man har, enligt polisen, ingen möjlighet att återskapa sms eller se vem man har kontaktat. Appen är konstruerad så att sms:en raderas efter en viss tid som beror på inställning.

11:23, 7 January 2016

Richard Veldre: I stället har polisen kollat på mobilanvändningen och hur den har kopplat upp sig mot appen.

Man har hittat sju tillfällen när Wickr-appen mottagit/skickat information.
- Det är det som finns, säger it-forensikern.

11:24, 7 January 2016

Richard Veldre: Telefonen har kopplats upp mot Wickr den 7 mars vid ett tillfälle. Men man vet alltså inte till vad.

11:26, 7 January 2016

Richard Veldre: Förhör har nu pågått i dryga 30 minuter, det återstår alltså 22 minuter av förhöret med polisens it-forensiker.

11:31, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu får vi lyssna till när den äldre broderns försvarsadvokat Hans Gaestadius ställer frågorna. Och ni som minns kommer väl ihåg hur han riktade in sig på hur Iphone 6 i sig är krypterade, och att polisen inte kan slå fast att man fått ut "all" information.

11:40, 7 January 2016

Richard Veldre: Hans Gaestadius kallade ju senare själv ett expertvittne. Jag kan väl tro att vi får lyssna på honom senare.

11:41, 7 January 2016

Richard Veldre: Gaestadius: Kan ni garantera att ni får ut all information?
IT-forensikern: Vi använder världsklass-utrustning men vi använder två verktyg.
Gaestadius: Kan ni utesluta att det inte finns information kvar i telefonen?
IT-forensikern: Man får titta i databasen i så fall, och den information som finns där har vi fått ut. Men om det finns information kvar kan jag inte svara på.

11:42, 7 January 2016

Richard Veldre: Gaestadius var ju väldigt påstridig när det gällde den här punkten. Han avslutar med att han kommer vidta vissa åtgärder framöver.

Det vill säga: kalla en egen expert.

11:43, 7 January 2016

Richard Veldre: Förhöret närmar sig nu sitt slut. Det ska bli intressant och se hur Hovrätten bedömer de olika versionerna av telefontömning som kommer att berättas.

11:49, 7 January 2016

Richard Veldre: Jaha, försvarets IT-expert kommer direkt inpå nu. Han hördes ju via telefon så nu har vi ingen bild.

Han jobbar nu i privat sektor men har tidigare jobbat inom polisen på flera olika avdelningar. Han har bland annat varit lärare inom forensisk analys på polishögskolan.

Således en ganska kompetent herre.

11:50, 7 January 2016

Richard Veldre: Precis som jag har sagt tidigare berättar experten att Iphone 6 skiljer sig från tidigare modeller. De innehåller en sofistikerad kryptering med tre nycklar; bland annat på minneskretsen och filen.

11:53, 7 January 2016

Richard Veldre: Apple hindrar att filer från telefonerna hämtas fritt. Man kan bara hämta från en Itunes-backup.
- Apple styr då vilka databaser man kan hämta ut, man kan inte hämta ut alla databaser, säger experten och fortsätter:

- Har man ett epost-konto på telefonen så kan man inte få ut den databasen vid en tömning. Det innebär att Apple hindrar den här databasen från att komma ut ur telefonen. Det här gör då att vi kan inte undersöka telefonens kretsar, vi vet inte vilka filer vi får ut med Itunes-backup. Vi vet att vi får vissa filer men vi vet inte vilka filer vi inte får ut.

11:56, 7 January 2016

Richard Veldre: Eventuellt får vi alltså två olika versioner av hur lätt respektive svårt det är att analysera innehållet i Iphone 6.

11:57, 7 January 2016

Richard Veldre: - All data kommer inte ut. Vi vet att det inte kommer ut.

11:58, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu är förhöret med vittnet avslutat.

12:01, 7 January 2016

Richard Veldre: Det blir alldeles lunch. Domaren upplyser nu om att det kommer bli fyra nya vittnesförhör efter lunch. Det är den äldre brodern försvar som kallat dem.

12:02, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu bryter man för lunch. Och det gör jag också. Strax efter klockan 13 drag jag igång här igen - då med helt nya vittnen.

12:03, 7 January 2016

Richard Veldre: Sitter utanför och väntar på att förhandlingen ska dra igång. Vi kommer alltså få höra fyra nya vittnen.

Enligt planeringen ska förhandlingarna i dag hålla på till klockan 17. Men när jag nyss pratade med åklagare Rinsell så trodde han mer på 15 som sluttid.

13:22, 7 January 2016

Richard Veldre: För övrigt kan tilläggas att detta blir den sista rättegång som Per-Erik Rinsell har i egenskap av åklagaren vid tingsrätten i Uddevalla.

Från och med i måndag så är det nu åklagarmyndigheten i Göteborg som står på hans lönebesked.

Också Viktoria Karlsson har slutat vid tingsrätten i Uddevalla till förmån för Göteborg. Hon är inte på plats i dag dock, tydligen ska hon ha semester.

13:24, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu presentera Erica Sommerfors, Hans Gaestadius ersättare, bakgrunden till att man presenterar fyra nya vittnen.

Och det handlar alltså om iaktagelser vid skottlossningen som ska visa att det kan finnas alternativa gärningsmän.

13:28, 7 January 2016

Richard Veldre: Vittnet är en tjej i 25-årsåldern, hon hörs via länk. Hon avlägger nu vittnesed och är då skyldig att säga sanningen, upplyser domaren.

13:28, 7 January 2016

Richard Veldre: Vi ser nu en karta över centrala området. Kvinnan bodde i ett höghus i den precisa närheten till där personerna sköts ihjäl.

13:31, 7 January 2016

Richard Veldre: - Jag vaknade av tre smällar och sen gick jag upp och då såg jag någon åka iväg, säger hon.

13:32, 7 January 2016

Richard Veldre: - När jag vaknade gick jag upp till sovrumsfönstret och jag ser då rakt ner på bävedalsvägen.

13:32, 7 January 2016

Richard Veldre: Vi ser nu en bild från sovrumsfönstret där man ser vilken utsikt kvinnan hade.

Och man ser alltså precis ut över bävedalsvägen där skotten föll.

13:34, 7 January 2016

Richard Veldre: Först trodde hon att det var en cykel men sen förstod hon att det var en mc. I förhör har hon sagt att det var en person på mc:n, men nu säger hon att hon inte riktigt minns.
- Det var längesedan.

13:34, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu tar Rinsell över frågorna.

Hur många smällar hörde du?
- Tre.
Var det något mellanrum?
- Det var ett mellanrum mellan de sista.

13:36, 7 January 2016

Richard Veldre: Hon var vid tillfället "yrvaken" och det kan ha tagit någon minut innan hon tittade ut genom fönstret.

13:36, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu tar ett målsägarbiträde över mikrofonen.

Kan du berätta om belysningen?
- Det var väldigt mörkt där.
Kan du berätta mer?
- Det finns en lampa tror jag. Jag kommer inte ihåg, det var mörkt.
Men från din synvinkel var det mörkt?
- Ja.

13:37, 7 January 2016

Richard Veldre: Kvinnan får redogöra om hon vet vilka av de två lamporna som var tända vid tillfället, men det minns hon inte riktigt.

13:39, 7 January 2016

Richard Veldre: Sen är förhöret avslutat, och på löpande band kallas nästa vittne in till samma stol.

13:39, 7 January 2016

Richard Veldre: Kort resume av det första vittnesförhöret: Hon säger att hon vaknar av att det smäller. Yrvaken går hon upp och tittar ut genom fönstret. Hon ser då vad hon tror är en personer på en cykel som åker upp för backen. Hon reserverar sig med att det var länge sedan och väldigt mörkt på platsen.

13:41, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu dags för nästa vittne.

13:42, 7 January 2016

Richard Veldre: Det handlar om en äldre herre som nu avlägger vittnesed.

13:42, 7 January 2016

Richard Veldre: Och det är Erica Sommerfors som nu ställer frågorna.

13:43, 7 January 2016

Richard Veldre: Mannen bor en bit från mordplatsen och kan inte se platsen.
- Jag vaknade av att jag hörde smällar som jag senare kopplade ihop med skott.
- Det var mörkt och jag tittade på min klockan och den visade 6 eller 8 minuter över 01.

13:45, 7 January 2016

Richard Veldre: - Jag hörde att det inte var några smällare men jag gjorde ingen djupare analys av det. Men jag försökte somna, men innan jag somnade hörde jag en bil som drog iväg. Väldigt kraftigt pådrag för att köra iväg. Mycket mer än normalt.

13:46, 7 January 2016

Richard Veldre: - Jag tänkte faktiskt, och det kommer jag ihåg, att "det var väldigt vad han hade bråttom".

13:47, 7 January 2016

Richard Veldre: - Det var ett par minuter efter skotten, fem minuter känns för länge.

13:48, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu tar Per-Erik Rinsell över frågebatteriet. Han har två frågor.

Såg du bilen?
- Nej. Absolut inte.
Körde det något annat förbi?
- Nej, det gjorde det inte. Inte under den tiden när jag var vaken.
När du var vaken så var det ett fordon?
- Ja.

13:49, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu tar ett målsägarbiträde över frågorna. Vittnet får redogöra för att hans fönster var på glänt och att det fönstret är i riktning nordost.

13:50, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu är förhöret med den äldre mannen över. Och i stället ska vi snart få höra ett tredje vittne.

13:51, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu är det en medelålders kvinna som ska höras. Hon ska nu avlägga vittnesed, as usual.

13:52, 7 January 2016

Richard Veldre: Som vanligt är det Erika Sommerfors som ställer frågorna. Hon inleder med att fråga vittnet var hon bor.

13:53, 7 January 2016

Richard Veldre: Kvinnan bor längre bort än den äldre mannen. Nu är vi ett par hundra meter från mordplatsen.

13:54, 7 January 2016

Richard Veldre: - Jag kom ihåg att jag släckte lampan 00.47 och sen hörde jag skottlossningen. Jag trodde det var raketer. Jag noterade det men tänkte inte mer på det då.

13:55, 7 January 2016

Richard Veldre: Hörde du något mer?
- Där är jag väldigt osäker. Jag pratade med polisen dagen efter och då sa jag att en bil passerade. Men jag kan inte nu säga när eller vilket håll den passerade.

13:56, 7 January 2016

Richard Veldre: Var det i nära anslutning till skotten?
- Jag kan inte påminna mig detta nu. Jag kan inte säga om det var i samband med skotten eller senare.

13:56, 7 January 2016

Richard Veldre: Försvaret är nu klar med sina frågor. Per-Erik Rinsell tar nu över.

13:57, 7 January 2016

Richard Veldre: Rinsell frågar lite om bilvägen och hur den går. Sen är han klar.

13:58, 7 January 2016

Richard Veldre: Vittnesförhöret med kvinnan är nu avslutad.

13:58, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu försvarssidans sista vittne för dagen. Det handlar om en man som ska vittnat.

13:59, 7 January 2016

Richard Veldre: Han avlägger nu vittnesed.

13:59, 7 January 2016

Richard Veldre: Erika Sommerfors ställer frågorna. Hon vill nu att vittnet ska visa var han befann sig vid tiden för skotten.

14:01, 7 January 2016

Richard Veldre: Vittnet berättar nu att han stod parkerad vid sjukhuset under natten.
- Jag gick in i min bil och körde ut på Fjällvägen. Ett par hundra meter ifrån korsningen ser jag två personer som springer över vägen.

vad gjorde du då?
- inte så mycket, jag skulle åka hem.

14:03, 7 January 2016

Richard Veldre: - De sprang i rask takt över vägen. De sprang emot platsen. Sen vet jag inte mer vad som har hänt.

14:04, 7 January 2016

Richard Veldre: I förhör har du sagt att du tyckte det var underligt och att du vände bilen, kommer du ihåg varför?
- Jag tyckte det såg underligt ut och så åkte jag tillbaka. Men då såg jag ingenting och då åkte jag hem.

14:04, 7 January 2016

Richard Veldre: Mannen berättar att han såg två andra personer vid parkeringen vid Bävedalsvägen.
- De hade inte samma kläder i alla fall.

Så det var fyra personer totalt?
- Ja, det måste det ha varit.

14:06, 7 January 2016

Richard Veldre: När var detta?
- Jag kommer inte ihåg, jag kan inte säga.
Kommer du ihåg vad du sa i polisförhör?
- Vid tolv eller halv ett, kanske.
I förhör har du sagt 01.15-01.30.
- Så kan det vara.

14:07, 7 January 2016

Richard Veldre: Så en sammanfattning:
Det sista vittnet berättar alltså att han kört ut från sjukhuset, svängt mot centrum och då sett två personer springa över vägen mot mordplatsen. Vittnet tycker det ser skumt ut och vänder bilen för att kolla vad det gällde. Han ser inte samma personer igen. Men i stället ser han två andra personer som står på parkeringen vid Bävedalsvägen.

14:09, 7 January 2016

Richard Veldre: Erika Sommerfors tar nu till orda igen. En komplettering, säger hon.

Hon vill att rätten ska titta på ett protokoll som har med motorcyklarna att göra. I den äldre broderns garage hittades två motorcyklar.

14:10, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu läser hon högt ut protokollet för den mindre motorcykeln.

14:12, 7 January 2016

Richard Veldre: Den mindre motorcykeln startade inte på grund av att batteriet var urladdat, därför har den inte varit intressant, säger Sommerfors.

14:12, 7 January 2016

Richard Veldre: Sommerfors visar nu uppgifter från den så kallade slasken, uppgifter som inte kom med i åtalet. Det handlar om att den yngre brodern blivit stannad av polis dagen före han reste till Thailand. Då ska han ha kört den lilla motorcykeln.

14:14, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu visar hon däckspår från mordplatsen.

14:14, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu till poängen!

14:15, 7 January 2016

Richard Veldre: Enligt en däckanalys som gjorts av polisen har däckspår på mordplatsen en karaktär som brukar återfinnas på en motorcross.
Vid en jämförelse med de hojar som den äldre brodern ägar överensstämmer de inte.

14:15, 7 January 2016

Richard Veldre: I marginalen hade Erica Sommerfors gjort ett utropstecken.

14:16, 7 January 2016

Richard Veldre: Då är de nya uppgifterna presenterade för rätten. Fick vi veta något nytt?

14:17, 7 January 2016

Richard Veldre:

  • Två av vittnena säger sig ha hört en bil som körde från platsen. Men de såg inget eftersom de låg i sina sängar.
  • Ett vittne vaknade av tre skott och gick yrvaken till fönstret. Där såg hon en person som cyklade/åkte mc från platsen.
  • Det fjärde vittnet såg två personer springa över Fjällvägen mot mordplatsen, tyckte det såg annorlunda ut och vände bilen. Då såg han två andra personer stå vid parkeringsplatsen vid Bävedalsvägen. Detta ska ha varit vid 01.15-01.30 på natten.

14:20, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu över till formalia gällande de misstänkta bröderna.

I bakgrunden har tingsrätten i Uddevalla glömt mikrofonen på, vilket gör att vi hör en konstant brus hela tiden. Tydligen kan de inte stänga av den härifrån.

14:24, 7 January 2016

mumin: Dom måste väl kunna ringa tingsrätten och be dom stänga av mikrofonen!?

Richard Veldre: Det ville man inte tydligen för det var så kort kvar.

14:27, 7 January 2016

Richard Veldre: Nu har personalia-delen gåtts igenom. Och rättegångsdagen är slut. Ja, en summering har ni fått. Nu får ni slå på FM-bandet så kan ni lyssna på mig när jag sammanfattar dagen i säkerhetssalen i Göteborg. Klockan 16.30 blir det verkar det som .

14:28, 7 January 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".