Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

De laddar inför nyårsdagens pizzabehov

Publicerat fredag 30 december 2016 kl 13.08
Pizzabagaren: "Vi förbereder 500 degar"
(1:22 min)
Pizzabagare Gun Gergi håller upp en plåt med pizzadegar
På nyår ser pizzabagaren Gun Gergi till att ta det lugnt för att orka med. Foto: Elin Angvarson/Sveriges Radio

På en pizzeria i södra Uddevalla är förberedelserna inför årets mesta pizzadag i full gång. Flera hundra degar förbereds och personalen gör sig redo för många timmars hektisk pizzabakning.

På nyårsdagen är det internationella pizzadagen. Då beställs mängder av pizzor runtom i landet.

För pizzeria Papillon i Uddevalla är nyårsdagen överlägset den bästa försäljningsdagen på hela året. Då säljs tre gånger så många pizzor som en vanlig helg. 

Vilka är det som kommer hit och köper pizza på nyårsdagen?

– Alla. Det är barn, vuxna och gamla. Halva Uddevalla äter nog pizza på nyårsdagen, säger Gun Gergi, pizzabagare sedan 13 år tillbaka på Papillon i Uddevalla. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".