Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mötesplats för närproducerad mat när saluhall öppnar i Uddevalla

Publicerat onsdag 5 april kl 11.03
Ann-Charlott Gustafsson: Varit mycket jobb
(1:12 min)
Saluhall öppnar i Uddevalla efter 36 år
1 av 3
Saluhall öppnar i Uddevalla efter 36 år. Foto: Ellz Skogström/Sveriges Radio
Christer Hasslebäck (UP) står och pratar med några gäster vid saluhallens öppnande i Uddevalla under onsdagen.
2 av 3
Christer Hasslebäck (UP) står och pratar med några gäster vid saluhallens öppnande i Uddevalla under onsdagen. Foto: Ellz Skogström/Sveriges Radio
Ann-Charlott Gustafsson (UP) hade fullt upp när saluhallen i Uddevalla öppnade under onsdagen.
3 av 3
Ann-Charlott Gustafsson (UP) hade fullt upp när saluhallen i Uddevalla öppnade under onsdagen. Foto: Ellz Skogström/Sveriges Radio

36 år efter att den gamla saluhallen på torget i Uddevalla stängde sina dörrar för gott öppnar nu den nya saluhallen sina portar.

– Jag hoppas att det går bra. Det är mycket konkurrens här i stan, säger en av personerna som sökte sig till saluhallens öppnande under onsdagen. 

Bakom idén ligger företagarna Ann-Charlott Gustafsson och Christer Hasselbäck, som också är politiker i Nya Uddevallapartiet.

– Det känns helt fantastiskt. Det har varit jättemycket jobb. Jag tror på konceptet, det känns genuint och äkta. Min pappa hade en fiskaffär i den gamla saluhallen, säger Ann-Charlott Gustafsson.

Och matkassens innehåll säger kanske något om vem du är som person? Vår reporter Anna Silfverstolpe frågade personer på stan om vad de handlar för mat och vad det säger om dem.

Vad säger din matkasse om dig?

Frida Kärnberg

Frida Kärnberg
Frida Kärnberg

– Det säger mycket om ekonomi och politisk åsikt. Om du tänker på miljön så syns det i vad du köper.

Isak Martinsson

Isak Martinsson, Uddevalla
Isak Martinsson, Uddevalla

– Lathet är det första jag kommer att tänka på. Jag handlar bara sådant som tar max tio minuter att laga. Det kan vara allt från blodpudding till nudlar.

Wasim Haj Mahmoud

Wasim Haj Mahmoud
Wasim Haj Mahmoud

– Jag äter mest grönsaker. Jag känner att man får mer energi av grönsaker och tror inte på att äta så mycket kött.

Joline Leijon

Joline Leijon
Joline Leijon

– För mig handlar det om livskvalitet. Sedan försöker jag att välja bort kött eftersom jag tänker på djuren. jag brukar tänka på att köpa ekologiskt, även till barnen.

Joachim Lindroth

Joachim Lindroth
Joachim Lindroth

– Kvalité, nyttighet och basmat. Jag lägger gärna till ett par kronor för att få lite gourmet. Jag brukar handla i saluhallar och kommer definitivt att nyttja den nya saluhallen som öppnar i Uddevalla i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".