Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Attacken i Stockholm

Attackens offer hedras i hela landet

Publicerat måndag 10 april 2017 kl 11.45
Flagga på halv stång vid Rådhustorget i Gävle mot en molnig himmel.
Attackens offer hedras med tyst minut. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Klockan tolv hölls en tyst minut i hela landet med anledningen av fredagens terrordåd på Drottninggatan i Stockholm.

När den tysta minuten är slut kommer många av Skara stifts kyrkor att ringa i två minuter för att hedra dem som drabbades av attacken, och för att visa Svenska kyrkans deltagande med alla berörda, på uppmaning av biskop Åke Bonnier.

I många av P4 Västs kommuner uppmärksammas den tysta minuten med korta ceremonier och kommunanställda uppmanas att delta den tysta minuten om det är möjligt.

I Åmål välkomnas alla att samlas på torget för att tillsammans med andra visa sitt deltagande.

I Trollhättan har en kondoleansbok lagts ut i stadshusets reception, för alla trollhättebor som vill skriva en hälsning.

Så här uppmärksammas den tysta minuten i vårt område:

Vänersborg 
Det flaggas vid kommunhuset av medkänsla för drabbade och sörjande.
Flaggan halas på halvstång vid kl. 12.00 - 12.01. Därefter hissas flaggan i topp.
Det hålls också en tyst minut i kommunhusets kafeteria kl. 12.00. Kommunalrådet leder den korta ceremonin.
Personal och allmänhet är välkomna att delta i ceremonin.

Uddevalla
Ett av offren var en kvinna hemmahörande i Uddevalla. Uddevalla kyrka kommer att vara öppen och bemannad fram till klockan 16. Där finns också möjlighet att tända ljus i kyrkan för att hedra offren.

Lysekil
Alla medarbetare i Lysekils kommuns verksamheter kommer så långt det är möjligt att delta i den tysta minuten. I likhet med Regeringskansliet kommer det även att flaggas på halv stång vid stadshuset fram till klockan 12.00.

Sotenäs
Kl 12.00 kommer Sotenäs kommun, liksom övriga officiella verksamheter i landet, att hålla en tyst minut. Detta för att hedra dem som föll offer för terrordådet i Stockholm.

Bengtsfors
För att hedra offren för fredagens terrordåd i Stockholm genomför hela kommunorganisationen en tyst minut klockan 12.00.

Lilla Edet
Deltar i den nationella tysta minut som regeringen har utlyst måndag 10 april klockan 12.00. I samband med den tysta minuten, mellan klockan 11.30 - 12.01, kommer det att flaggas på halv stång utanför kommunhuset. Klockan 12.01 hissas flaggan i topp och sitter uppe resten av dagen.

Munkedal
Gemensam tyst minut i kommunhuset för att hedra offren kl 12.

Mellerud
Kommunen uppmanar alla att delta i den nationella tysta minuten klockan 12.

Dals-Ed
Det kommer att flaggas på halv stång. Kommunens anställda iakttar en tyst minut klockan 12.00, alla som har möjlighet deltar i den tysta minuten.

Västtrafik meddelar att de kommer delta i den tysta minuten genom att låta det vara tyst på deras fordon och i deras verksamheter mellan klockan 12:00-12:01. Fordonen kommer så långt det är möjligt stå still vid en hållplats under denna minut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".