Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bristande rutiner i Trollhättan

Publicerat fredag 21 juni 2002 kl 07.19
Det finns fortfarande bristande rutiner inom den kommunala ungdomsenheten i Trollhättan. Det skriver revisionsbyrån Komrev i sin slutrapport, två år efter att det uppräckts missbruk av bland annat mobiltelefoner och tjänstebilar.
Uppgifter om missbruk av tjänstebilar och mobiltelefoner och om felaktiga övertidsersättningar vid ungdomsenheten i Trollhättan fick kommunledningen att reagera sommaren 2000. Oacceptabla brister i rutinerna, konstaterade kommundirektören Stig Fredriksson efter en första rapport från revisionsbolaget Komrev. Nu två år senare har Komrev kommit med sin slutrapport. Deras slutsatser kan kort sammanfattas med "Bättre men inte bra". Det finns fortfarande rutiner som kan vässas skriver Komrev och anger tonen redan i följebrevet: "Vi tror att betydelsen av en god intern kontroll inte nog kan poängteras." I rapporten berättas bland annat om tankkort som försvunnit vid flera tillfällen, att personal ibland tankar utan att lämna in kvitton och att det är si och så med kontrollen av körjournalerna. När det gäller mobiltelefoner finns det inga skrivna rutiner för privatsamtal och det bör det finnas, menar Komrev även om det tycks ha fungerat bra ändå. Rutinerna kring ungdomsenhetens handkassor får också kritik, bland annat för att förteckningen över ansvariga personer inte är uppdaterad och innehåller felaktigheter. Enhetschefen själv vet inte hur stor handkassa han själv är ansvarig för. Komrev konstaterar också att det ofta saknas uppgifter om vilka som varit på restaurang på enhetens bekostnad. Och så en liten uppfordrande anmärkning till från revisorerna: "Vi avråder att rekvisitioner/beställningssedlar skall ligga ute i biljardhallar och sporthallar i väntan på att användas -då detta är en värdehandling."
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".