Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bara vändstekta ägg till Saabarbetare

Publicerat måndag 1 maj 2006 kl 10.41

På restaurangen intill Saabs huvudport i Trollhättan serveras nu bara vändstekta ägg på grund av rädsla för fågelinfluensa.

När de Saab-anställda som äter på Malögarestaurangen vill ha pyttipanna eller en bastant frukost med stekt så kan de numera inte få rinnande, lysande gula, nejnej.

Vid disken står anslaget att nu är det bara vändstekt som gäller.

Och anledningen är fågelinfluensan - företaget som driver restaurangen, Sodexho, vill vara på säkra sidan och därför har utgått direktiv om vändstekta ägg, berättar chefen i Trollhättan Per Olofsson. Allt ska vara upphettat till 70 grader. Han säger också att man inte har fått så många förfrågningar från folk som nödvändigt vill ha den rinnande gulan på sin pytt. Och ingen heller som har tyckt att påbudet om vändstekt är tramsigt.

För övrigt kan man ej heller få lokalt tillagad majonnäs eller bearnaise på Malögarestaurangen.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".