Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Strejk bland byggnadsarbetarna

Publicerat måndag 23 april 2001 kl 09.17
Inatt bröt byggnadsstejken ut nio arbetsplatser och 300 byggarbetare i vårt område berörs av strejken. Parterna i byggkonflikten var överens om allt utom hur prestationslönerna ska betalas ut, Arnold Pettersson byggsexans ordförande här i Väst säger att det är - en pricipiellt viktig fråga. det handlar om att minska gapet mellan utbetalningenivån och den verkliga förstjänsten. Byggbranchen är den enda där arbetsgivaren kan hålla inne 20 -25 % av lönen utan att betala ut den.
PEABS: bygge i centrala Ufddevalla är en av de arbetsplatser som omfattas av Byggnads strejkvarsel. I vårt område berörs också Slutmonteringen på Saab och Järnvägsbron i Trollhätan, Scanraff i Lysekil, Trenova Center i Vänersborg, Torp i Uddevalla samt Smögens Havsbad.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.