Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Norsk krabba orsakar magsjuka

Publicerat måndag 22 juli 2002 kl 12.47
I Norge har flera personer som ätit krabba blivit magsjuka, och nu går det norska livsmedelsverket ut och varnar för att äta krabba som fångats i vatten, som är grundare än 10 meter.
Norrmännen misstänker, att krabban lagrat upp diarrégift från infekterade blåmusslor. På Fiskeriverkets Havsfiskelaboratorium i Lysekil säger marinbiolog Hans Hallbäck, specialist på krabbor, att vi här i Sverige knappast behöver oroa oss. Krabbor som fångas här, lever på djupare vatten och i äter inte så mycket blåmusslor, men Hans Hallbäck anser ändå, att man för säkerhets skull bör ta prover även på svenskfångade krabbor.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.