Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.

Sinne för smak

Publicerat måndag 1 november 2004 kl 14.59

Tisdag 2 november 10.03 med repris 00.03 och lördag 13.30

En restaurang där gästerna äter i totalt mörker har blivit en formidabel succé i Paris. Serveringspersonalen är alla blinda och gästerna måste lita till smak, känsel och hörsel för att avnjuta måltiden. I dagens program följer vi med till restaurangen där man får uppleva hur det är att vara blind för en kväll. Dessutom utforskar vi smaksinnet närmare, och konstaterar att utan syn- och känselintryck är det inte mycket till smak kvar.

Och så handlar det om tankspriddhet. Om han hittar och kommer ihåg tid och datum för intervjun får vi besök av författaren till den nyutkomna boken ”Handbok för tankspridda”.

Hur farligt är äckligt? En ny serie startar i Kropp & Själ denna vecka. Vi besöker olika snuskiga platser och frågar oss varför vi blir så äcklade och hur farligt det är att beträda dessa ställen. I första avsnittet går vi på en allmän toalett tillsammans med Kerstin Mannerqvist, hygiensjuksköterska vid Smittskyddsinstitutet.

Radiodoktorn Lotta Hallhagen svarar på lyssnarnas frågor om allt från inkontinens till blodtryck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".