Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer hälsosam mat i framtiden

Publicerat onsdag 22 november 2006 kl 16.35

När vi handlar mat i framtiden kommer vi att välja allt fler premiumvaror, som vi är beredda att betala mer för därför att vi tycker att de här varorna är till exempel godare, mer hälsosamma eller mer naturliga och närproducerade. Det visar stora intervjuundersökningar om hur vi som konsumenter är om tio år.

På en framtidsdag som LRF höll i dag i Falkenberg togs de här frågorna upp och Martina Braglin, företagscoach på LRF Halland, tycker att dom halländska bönderna har förutsättningar att motsvara framtidens krav.

Men det finns också gott om hot mot de halländska lantbrukarna. Konkurrens från andra länders bönder, inte minst om de skyddstullar och det jordbruksstöd som finns inom EU börjar avvecklas, är ett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".