Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Politiker kritiserar bidrag till Nidingen

Publicerat torsdag 19 september 2002 kl 08.25
Partier från skilda politiska läger protesterar mot den ersättning som tillsyningsman Berndt Jonasson får från Kungsbacka kommun för att se till Nidingens fyrplats.
Moderaten Kjell Carlson hävdar att det är olagligt av kommunen att ge ett bidrag på nära 100 000 kronor om året till Jonassons bolag och vänsterpartisten Jan-Christer Jansson håller med. Båda anser att man borde ha tagit in anbud från flera håll i stället för att bara ge ersättning till Berndt Jonasson, som bland annat svarar för service och information till turister som besöker Nidingen. Kjell Carlson har klagat hos länsrätten. Om domstolen kommer fram till att ersättningen är olaglig så kan den yttersta konsekvensen bli att Nidingen står utan tillsyn, säger centerns kommunalråd Ulf Persson.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.