Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Aggressiv ehec-bakterie

Publicerat fredag 22 november 2002 kl 09.55
Först i början av nästa vecka ska prover tas på de fyra halländska gårdar, som levererat kött till det skånska charkföretag, vars korvar gjort ett trettiotal personer i Skåne sjuka. Den ehec-bakterie, som hittats i korven är enligt länsveterinär Fredrik Holm en ny variant, som är särskilt aggressiv. Två av de halländska leverantörerna finns i Laholm, en gård finns i Falkenberg och en i Varberg.
Charkuteriföretaget och slakteriet misstänks inte för att ha gjort något fel, men Livsmedelsverket ska nu se över tillverkningsmetoderna av kallrökt korv som medvurst, salami och isterband. Från det att man börjar ta prover tar det två till tre veckor innan man har prov från samtliga gårdar.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.