Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Strid om värme till kycklingar

Publicerat söndag 22 december 2002 kl 10.05
På Hjulebergs egendom i Abild utanför Falkenberg funderar godsägaren Anders Treschow på att skrinlägga sina planer på att föda upp kycklingar i stor skala. Detta sedan miljöpolitikerna i Falkenbergs kommun förklarat att de tycker att stallet ska värmas med flis eller annan förnyelsebar energi.
Treschow säger till P 4 Radio Halland att det skulle bli mycket dyrare att sätta in en biobränslepanna än att värma kycklingstallet med olja. Hans Bertilsson som är ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden - säger att lagen helt klart ger stöd för att ställa krav på alternativa energislag. Men kostnaden för exempelvis biobränsle måste också vägas mot nyttan för miljön - och någon sådan avvägning har miljöpolitikerna inte gjort - eftersom de inte hade fått veta vad olika alternativ skulle kosta. Det är länsstyrelsen som avgör vilka villkor som ska gälla för en eventuell kycklinguppfödning på Hjuleberg.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".