Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Modifierade knölar i halländsk mylla

Publicerat torsdag 24 april 2003 kl 07.06
Genförändrad potatis som framställer bara den ena ingrediensen i vanlig potatisstärkelse odlas i år på Lilla Böslid utanför Halmstad.
Potatisens arvsmassa har förändrats så att den producerar antingen amylos eller amylopektin, i stället för både och, som vanlig potatis gör. På så vis blir det lättare att framställa rena produkter för industrins behov. Per Hofvander på bioteknikföretaget Plant Science säger till P 4 Radio Halland att han inte ser någon risk att förändrade arvsanlag från potatisen ska kunna sprida sig till andra organismer i omgivningen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.