Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Halmstad

Bostadsgaranti har hjälpt studenter

Publicerat måndag 1 september 2008 kl 14.44

Bostadsgarantin som Halmstad Studentkår erbjudit sina nyantagna studenter har varit framgångsrik, säger kårordförande Ulrika Sellman.

Hon tror också att bostadsgarantin gett andra positiva effekter.

- För det första har vi varit i kontakt med 200 studenter som sökte bostad. Jag tror att det har gett dem en sporre att aktivt söka bostad själva. Ett drygt 30-tal har vi hjälpt genom att generera boende genom bostadsgarantin, säger Ulrika Sellman, till P4 Radio Halland.

Det är skönt att bostadsgarantin har fungerat, säger Ulrika Sellman. Men ordet ”fungerat” kanske i det här fallet borde ha ett frågetecken efter sig.

Studentkåren har nämligen fått kritik för att informationen om bostadsgarantin varit nästan osynlig., och att studenter då inte hunnit anmäla sig innan slutdatumet 20 juli för att få bostadsgarantin.

- Vi har fortfarande många studenter som behöver bostad. Vi har ett par som inte anmält sig innan 20 juli, som vi har för avsikt att försöka hjälpa så långt det går. Fast de inte omfattas av garantin vill vi att alla studenter ska ha bra bostad, säger Ulrika Sellman.

Kommer ni att behöva ha kvar garantin i framtiden med tanke på att kommunen beslutat att bygga fler studentlägenheter?

- Jag hoppas att vi kommer att ha kvar den i alla fall. Det är en otrolig möjlighet. Jag tror också att många studenter tog tillfället i akt och sitt eget ansvar att söka aktivt i 30 dagar, vilket gjorde att många hittade bostad själv, säger Ulrika Sellman.

[duration:1:11]

(bost garanti/nyheter/20080901)

Det sa Ulrika Sellman, kårordförande Halmstad Studentkår. Reporter Henrik Martinell.

(Det är skönt att bostadsgarantin har fungerat, säger ulrika Sellman.

Men ordet ”fungerat” kanske i det här fallet borde ha ett frågetecken efter sig.

Studentkåren har nämligen fått kritik för att informationen om bostadsgarantin varit nästan osynlig, och att studenter då inte hunnit anmäla sig innan slutdatumet för att få bostadsgarantin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".