Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Gift ligger öppet på Båstads station

Publicerat fredag 13 juni 2003 kl 08.16
Trots Banverkets egna interna restriktioner har ett större upplag av järnvägsslipers på Båstads station orsakat utsläpp och markföroreningar av det mycket giftiga och cancerframkallande ämnet kreosot.
Sliprarna har legat helt öppet under bar himmel och direkt på marken under minst fyra månader. Där har den impregnerade kreosoten sen spolats med regnvattnet och vidare ner i marken. Ingen vet idag om giftet nått något vattendrag eller någon vattentäkt. Enligt Hans Lundström på Bjäre Naturskyddsförening måste Banverket genast inspektera området och förhindra att mer kreosot läcker ut i naturen kring stationen. Kreosot är både cancer- och allergiframkallande, det lagras i människokroppen och anses också som mycket skadligt för vattenmiljöer av alla slag.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".