Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Färre dör på grund av god fet mat

Publicerat torsdag 17 juli 2003 kl 07.02
Dödligheten i hjärt- och kärlsjukdomar fortsätter att minska. Knappt hälften av alla dödsfall sker nu i hjärt-och kärlsjukdomar. Det visar en ny rapport från Socialstyrelsen.
Detta beror främst på att behandlingsmetoderna har blivit effektivare, säger Tommy Karlsson, som är överläkare på medicinkliniken på Varbergs sjukhus, till Radio Halland. Men han betonar att även en ökad medvetenhet om kosthållning spelar in.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.