Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Stöd till ensamstående höjs inte

Publicerat fredag 18 juli 2003 kl 09.38
Det statliga underhållsstödet till ensamstående föräldrar har inte höjts sedan 1994. Och någon höjning är inte heller aktuell de närmaste åren, enligt ett förslag från regeringens utredare.
Halmstadsbon Yvonne, som är ensamstående mamma, tycker att regeringen borde höja underhållsstödet rejält. Hon har fått underhållsstöd för sin son de senaste sju åren och berättar att det har blivit allt svårare att få pengarna att räcka till. Underhållsstödet, som tidigare kallades bidragsförskott, går till ensamstående föräldrar som inte får underhåll från den andra föräldern. Maxbeloppet ligger på 1 173 kronor i månaden per barn, samma nivå som för nio år sedan. Med tanke på prisökningarna i samhället innebär det att det reella värdet på underhållsstödet har sjunkit rejält. Någon höjning föreslås inte i den utredning som regeringen har tillsatt om lagen om underhållsstöd. "Vi har med hjälp av Konsumentverkets beräkningar kommit fram till att ett barn inte kostar mer än så här", säger utredningens huvudsekreterare Charlotta Hållenius till Dagens Nyheter. Förslaget är ute på remiss och barn- och familjeministern Berit Andnor säger via sin pressekreterare till Radio Halland att hon inte vill uttala sig innan remissinstanserna har sagt sitt.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".