Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Flera alternativ för Hallägraskolan

Publicerat fredag 12 mars 2010 kl 16.22
1 av 2
Taket i Hallägraskolan. Foto: SR Halland
2 av 2
Henrik Persson. Foto: SR Halland

Under flera år har personal och elever på Hallägraskolan i Halmstad klagat över dålig inomhusmiljö. Nu ser det ut som om de äntligen fått gehör.

Igår presenterade nämligen barn - och ungdomsnämnden tillsammans med fastighetsnämnden i Halmstad ett par alternativ för att hantera situationen fram till en ny skola står klar 2012.

Ett av alternativen är att flytta all verksamhet till Örjansskolan som står tom för tillfället. Problemet med det är att eleverna i så fall tvingas pendla genom stan med buss, vilket kan vara omständigt. Det andra huvudalternativet är att bygga ännu fler paviljonger på skolgården och flytta ut all undervisning dit. Problemet där kan vara ekonomin. Det är dyrt att bygga paviljonger.

– Att behålla huvuddelen ska det inte vara tycker jag, paviljonger är väl egentligen det bästa. Det måste ju finnas en anledning till varför man har evakuerat Örjansskolan. För att dra igång den så måste där ju till någonting nytt där med kanske, säger Henrik Persson, SO-lärare på skolan.

Även om Henrik Persson inte är helt positiv till en flytt just till Örjansskolan så tycker några av eleverna i klass 6A att det vore en bra idé. Trots att det skulle innebära att de tvingades ta bussen varje morgon.

- Det skulle vara jättebra, det verkar vara mycket bättre där. Men det är rätt långt att åka buss men jag tror man vänjer sig efter ett tag, säger några elever.

Vad tycker ni om förslaget om att ha paviljonger?

– Det är väl både negativt och positivt. Då får man ju gå ut och in hela tiden men det är ändå bättre än att vara här inne och få huvudvärk.

– När man har varit ute så känner man att det är sämre luft här inne än om man hade varit någon annanstans, säger några elever i 6A i Hallägraskolan.

Beslut om vilket alternativ som verkställs kommer tas i slutet av mars. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".