Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Undermåligt kött i kyldiskar

Publicerat torsdag 4 november 2004 kl 08.12

Personal på miljö och hälsoskyddskontoret i Halmstad kontrollerade i somras kylförvaringen och kvalitén på kött i livsmedelsbutiker. Och resultatet blev en lång lista med anmärkningar.

Vart tredje prov som togs i dem olika affärerna fick anmärkning. Och över hälften av de undersökta livsmedelsbutikerna hade för hög förvaringstemperatur i sina diskar. En anmärkning innebär att det är olämpligt, men inte direkt hälsofarligt att använda köttprodukterna. Men de har hanterats på ett sätt så att bakterier och andra mikroorganismer kunnat växa till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".