Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Halmstad

Äventyrslandet: Vi ska prata med de anställda

Publicerat måndag 15 juli 2013 kl 16.32
Ägaren: Vi ska prata med de anställda
(1:32 min)
1 av 2
Rutschkanor på Äventyrslandet i Halmstad. Foto: Sveriges Radio
2 av 2

Ägaren till äventyrslandet beklagar incidenten där två kvinnor fick höra att de var för feta för att få åka en av attraktionerna och säger att han är ledsen om de känner sig kränkta.

Ägaren till Äventyrslandet Mikael Andreasson säger att han är ledsen om Catrine och Lena Berling känner sig kränkta av personalen på nöjesparken, Men att den anställde säger att denne aldrig sagt att Catrine och Lena varit för feta för att åka på attraktionen.
– Vi får ta och prata med sommarjobbarna om att man inte får utala sig så. Den anställde i fråga har en uppfattning om att det inte ska ha sagts så som de berörda har presenterat det.

Det var igår som Catrine och Lena Berling från Söderköping kände sig kränkta efter att en anställd ska ha sagt att de varit för feta för att få åka på en av attraktionerna. Maxvikten för åkturen är 150 kilo och får inte överskridas av säkerhetsskäl berättar Mikael Andreasson ägare till äventyrslandet.
– Vi får sätta ut fler skyltar och folk bör ställa sig på vågen om de är osäkra på sin vikt. Detta är för säkerhetsskäl och därför bör man följa säkerhetsföreskrifterna. Vi kan inte tvinga någon att ställa sig på vågen.

Mikael Andreasson säger att allt är ett missförstånd och att den anställde inte har sagt till Catrine och Lena Berling att de varit för feta för att åka på attraktionen, han säger också att om Catrin och Lena vill anmäla ska dom självklart göra det. Mikael Andreasson menar också att det är svårt att förklara för någon att inte åka en på av äventyrsbanorna utan att denne känner sig kränkt.
- Oavsett hur du säger att någons vikt är för hög så blir det fel och personen kommer känna sig kränkt.


Muhamed Ferhatovic

muhamed.ferhatovic@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".