Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Mystiskt pizzakött i Hylte – igen!

Publicerat onsdag 19 november 2014 kl 12.11
"Man vill ju veta vad man äter"
(1:34 min)
Foto: Pontus Lundahl/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT

Två gånger under hösten har livsmedelsinpektören i Hylte kontrollerat köttet på pizzerior. Båda gångerna hittades kött som var av tveksamt ursprung.

Den ena gången visade sig köttet komma från vattenbuffel. I går stoppades en pizzeria i Hyltetrakten från att sälja av ett fryst köttparti som var märkt oxfile.

Läs mer: Köttet från Axfood – tar tillbaka hela partiet.

 – Vi fick analysresultatet i går och då visade det sig att det inte var nöt- fläsk eller hästkött, säger Caroline Heathcoat livsmedelsinspektör i Hylte.

Biten som hittades på pizzerian i Hylte har skickats på ny analys och förhoppningen är att svaret på vilket djur det handlar om ska komma på fredag.

I fallet med vattenbuffeln var köttet omärkt.

 – Jag är förvånad, säger Caroline Heathcoat även om hennes bedömning är att det inte är farligt att äta av köttet.

Caroline Heathcoat har bestämt sig för att göra livsmedelkontroller på alla pizzerior i trakten. Redan under dagen kommer en tredje pizzeria att få besök från livsmedelsinpsektören.

 – Men man vill ju veta vad man äter.

Läs mer: För ett tag sedan hittades pizzakött som var vattenbuffel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".