Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

VD medger slöseri med Arlas pengar

Publicerat onsdag 2 december 2015 kl 11.47
LRF Halland: "Extravaganser"
(1:24 min)
– En svenskproducerad bonderåvara ska inte behöva säljas med den här typen av extravaganser, säger ordföranden för LRF Halland, Anders Richardsson. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio.
– En svenskproducerad bonderåvara ska inte behöva säljas med den här typen av extravaganser, säger ordföranden för LRF Halland, Anders Richardsson. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio.

Mjölkbönderna har fått betala för Arlas lednings sena spritnätter och dyra middagar, det medger Arla Foods vd Henri de Sauvage i Dagens industri.

Vd säger själv att det handlar om representation för minst 10 miljoner för mycket per år. Och nu ska företaget spara in på de lyxiga kundmiddagarna och konferensresorna. Faktum är att det är vd själv som tagit initiativ till att granska företagets representation, och när DI pratat med mjölkbönder så är de förstås förbannade på slöseriet, men glada över att vd tar tag i frågan.

Samtidigt som företaget spenderat miljoner på representation har mjölkpriset pressats med drygt 30 procent under senaste året, och varje dag lägger en svensk mjölkgård ner sin verksamhet.

– När vi dessutom är i en sits där flertalet mjölkproducenter går igenom en väldigt tuff situation så är det klart att det är jätteviktigt att de pengar som behövs för att sälja och förädla råvaran är så effektivt hanterade som det bara går, säger LRF:s ordförande i Halland, Anders Richardsson. 

Tror du detta kan få kunder att välja andra producenter?

– Jag tror inte Arla sköts ett skvatt sämre än andra företag, utan det här är ju en kultur. Bara för att den här vd:n nu har gått in och tagit i detta så kan det säkert behövas fler människor i ledande positioner som tar ett ansvar för en kultur som inte behöver finnas där. 

– En svenskproducerad bonderåvara ska inte behöva säljas med den här typen av extravaganser. Man får gärna gå på restaurang, och man får gärna umgås med varandra, men gör det med sans och måtta. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".