Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ekobonden: Ät kirskål och nässlor

Publicerat måndag 4 april 2016 kl 11.03
Ätbart ogräs - kirskål. Elin Debora är Carlsson & Co:s gröna inspiratör och hon lär oss hur vi kan tillaga kirskål. Foto: Sveriges Radio
Ätbart ogräs – kirskål. Foto: Sveriges Radio

Tina Melkersson är ekobonde i Genevad och berättar om vad naturen erbjuder just nu.

På den självförsörjande gården odlas kål, majs, potatis på gården och en massa andra grönsaker är på gång.

Tina Melkersson tipsar om naturens eget skafferi där hon tappar björksav, skördar späda brännässlor och kirskål.

Lyssna efter 11 för att höra hennes tips på godsaker från naturen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".