Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Både eko och närproducerat på Långavekaskolan

Publicerat måndag 18 april 2016 kl 10.17
Köksansvarig: De får inte konkurrera ut varandra
(5:59 min)
Kocken Elin Vildäng förbereder dagens lunch korvgryta.
Kocken Elin Vildäng förbereder dagens lunch korvgryta. Foto: Andreas Svensson/Sveriges Radio

En stor del av råvarorna är gjorda i Halland när Långavekaskolans elever i Glommen får asiatisk korvgryta till måndagslunch.

Men Elin Vildäng som är köksansvarig har svårt att välja mellan närproducerat och ekologiskt.

– Det är en svår fråga. Ekologiskt är jättebra. Närproducerat är jättebra. Men de får inte konkurrera ut varandra, säger Elin Vildäng.

Falkenbergs kommun har som mål att öka andelen ekologiskt.

– Men samtidigt måste det gå hand i hand med att det är en bra produkt som håller vad den lovar kvalitetsmässigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".