Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer svenskt kött i Kungsbacka

Publicerat onsdag 20 april 2016 kl 05.13
"Vi vill högre absolut"
(0:33 min)
Kött. Foto: Claudio
Kött. Foto: Claudio

Kungsbacka kommun har ökat andelen svensk kött och kyckling i de kommunala köken.

Tre av fyra köttprodukter som serveras i Kungsbacka kommuns kök som skolkök och på äldreboenden förra året hade svenskt ursprung. Nästan hälften av det färska köttet kom från Sverige.

Det är resultatet efter att kommunen för några år sen började ställa krav på att det kött som kommunen köper in ska ha fötts upp enligt djurskyddskrav och miljökrav som jämställs med de svenska.

– Vi vill högre absolut, men vi ser att det kommer kött från bland annat Tyskland och Nederländerna och det är längre transporter än om det hade varit svenskt. Och det är bland annat transporterna och miljöpåverkan vi vill minska. Så det är bara att fortsätta det arbetet, säger Fredrik Hansson, centerpartist och kommunalråd i Kungsbacka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".