Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Saknade halländsk baklava – startade bageri

Uppdaterat torsdag 3 november 2016 kl 14.48
Publicerat torsdag 3 november 2016 kl 09.46
"Jag jobbar 12-14 timmar per dag"
(2:53 min)
Abdulaziz Al Bahnasi gör i ordning degen som ska bli baklava.
Abdulaziz Al Bahnasi gör i ordning degen som ska bli baklava. Foto: Andreas Svensson/Sveriges Radio.

För tre år sedan kom Abdulaziz Ak Bahnasi till Sverige från Syrien. Nu driver han eget bageri och har fyra anställda.

Malmö var närmaste bageriet för den som ville köpa baklava. Det tog Abdulaziz, med 15 års erfarenhet som bagare, fasta på.

För ett och ett halvt år sedan startade han eget bageri. Men det var vissa svårigheter i starten.

– Lagarna, kostnader, att hitta råvaror och personal med erfarenhet var lite svårt i början, säger han.

Läs mer: Nyanlända startar nischade företag

Nu har han fyra anställda och jobbar hårt som egenföretagare. Målet är att kunna jobba lite mindre framöver i takt med att de anställda lär sig allt mer.

– Jag jobbar för länge – 12 till 14 timmar om dagen. Det är eget företag och man kan inte släppa det och gå hem, säger Abdulaziz.

Läs mer: Rekordsiffror – många nyanlända startar företag i Halland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".