Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Falkenberg satsar 1,2 miljarder på skolan

Publicerat onsdag 30 november kl 05.59
Mari-Louise Wernersson (C) kommunråd i Falkenberg.
Mari-Louise Wernersson (C) kommunråd i Falkenberg. Foto: Sveriges Radio.

Budgetförslaget från Alliansen+ fick klar majoritet i Falkenbergs kommunfullmäktige. På fem år ska 1,2 miljarder satsas på skolan.

Budgeten, som klubbades i går kväll, sätter de ekonomiska spelreglerna för nästa år men också den ekonomiska planen för 2018 och 2019. Den innehåller även en investeringsplan som sträcker sig från 2017 till 2021.

– Det är en ansvarsfull budget för en fortsatt positiv utveckling i hela kommunen. Vi arbetar för en effektiv kommunal verksamhet med hög kvalité samtidigt som vi bygger för att klara den inflyttning och expansion vi nu har, säger Mari-Louise Wernersson, (C), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Bland annat ska 1,2 miljarder kronor investerats i förskolan, skolan och gymnasieskolan i kommunen under de kommande fem åren. Det handlar om både nybyggen och om- och tillbyggnader.

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.