Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
(3:09 min)
Kunskap om mat ska samlas på ett ställe
Publicerat fredag 17 mars kl 17.24
Göran Jörnlid och AnnaKarin Hamilton
1 av 2
Göran Jörnlid och AnnaKarin Hamilton. Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio.
LRF
2 av 2
Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio.

På lantbrukarnas riksförbunds regionstämma i Varbergs gav stämman tummen upp för ett utbildningscenter för mathantverk och småskalig livsmedelsförädling.

Gymnastiksalen på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker var fylld när Lantbrukarnas riksförbund träffades för sin årliga stämma idag.  

Förutom panelsamtal om framtiden behandlades också flera motioner som lokalavdelningarna lagt fram. 

En av motionerna handlade om att samla kunskap om mat och småskalig livsmedelsförädling på ett ställe, ett så kallat utbildningscenter. Stämman godkände motionen. 

Läs mer: Förslag: Mer kunskap för att skapa mathantverk

 – Vi vill se att man samlar alla krafter så det blir en ökning av de små företagen. Tanken är att alla ska jobba tillsammans, alla aktörer inom de gröna näringarna, säger AnnaKarin Hamilton, som sitter i regionstyrelsen för LRF i Halland.

Syftet med utbildningscentret för mathantverk ska vara att ge rådgivning, yrkesutveckling, ha seminarier och utbyta erfarenheter. 

– Man ska ha ett center där man hittar alla möjligheter och allt som man behöver. Man ska inte behöva vända sig till flera olika ställen, säger GÖran Jörnlid, som sitter i Årstads lokalavdelning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".