Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
(1:34 min)
Naturfotografen Patrik tipsar om sitt favoritställe för picknick
Publicerat måndag 17 juli kl 12.41
Patrik Leonardsson tipsar om ställen att picknicka på
1 av 4
Patrik Leonardsson tipsar om ställen att picknicka på - och får provsmaka en macka med kaviar och banan. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Macka med banan och kaviar.
2 av 4
Macka med banan och kaviar. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Macka med banan och kaviar.
3 av 4
Macka med banan och kaviar. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Macka med banan och kaviar.
4 av 4
Macka med banan och kaviar. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

Vart ligger Hallands bästa picknickställe och hur god är en macka med stekt banan och kaviar?

Patrik Leonardsson brukar ofta ha med sig bananmackor i packningen när han vandrar runt i Halland men Johans macka när banan och kaviar läggs på bröd och sedan steks var en nyhet för honom.

– Jag tyckte den var fantastiskt god. Det är väl detta att man sällan har med sig något gasolkök ut i mitt fall. Men de är ju så smidiga nu så det är mycket möjligt att man gör en sådan här fin variant och tar med sig ut, säger Patrik Leonardsson.

Blir du förvånad när jag säger att de flesta avskräcks av den här mackan?

– Nej, det förvånar inte mig. Det har ju kommit rätt mycket sådana här olika kombinationer på senare år. På 80-talet om någon hade sagt att an ska äta grönmögelost på pepparkakor så hade alla ryggat en bra bit tillbaka

Vart tar du dig helst eller vart är din favorit att ha picknick?

– Virsehatt som är Halland naturreservat som ligger i Oskarströms-trakten. Där vandrade jag mycket i början av 90-talet när jag började utvecklas som fotograf. Och jag återvänder ständigt dit.

– Att sitta fina dagar uppe och blicka ut över det här skogslandskapet och fika uppe på höjderna, berättar Patrik Leonardsson.

Stekt bananmacka med kaviar

Du behöver:

  • Bröd
  • Banan
  • Kaviar
  • Smör

Skär upp brödet i skivor. Smöra brödskivorna och bre på kaviar ovanpå smöret. Skiva bananen och lägg på kaviaren.
Stek mackorna med banansidan nedåt tills de fått en fin färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".