Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En glimt av de stora skeendena, som de syns i gränslandet mellan världspolitiken och svensk vardag.

Lördag 23 september Konflikt på Bokmässan i Göteborg!

Publicerat onsdag 20 september 2006 kl 11.07

Yttrandefrihet är temat för årets Bokmässa. Det är också en fråga som vi ofta återkommer till i Konflikt. Så nu passar vi på att möta människor från några av världens konfliktområden för att diskutera betydelsen av yttrandefrihet och inskränkningar i denna grundläggande rättighet.

Samtal om mediernas möjlighet att arbeta i de palestinska områdena med Walid al Omary, chef för tv-kanalen al-Jazeera på Västbanken, och Suad Amiry, arkitekt och författare, som skrivit boken Sharon och min svärmor.
Journalisten Pernilla Ahlsén, aktuell med boken En fattig familjs hus tar bara fem minuter att riva, deltar i samtalet om omvärldens rapportering av konflikten i Mellanöstern. 

USA:s invasion i Irak skulle öppna dörren för demokrati och fria medier. Den tidigare SVT-medarbetaren Ahmad al Rikaby fick uppdraget att organisera Iraks första fria television. Men ganska snart stod det klart att uppdragsgivaren hade en egen agenda. Hör Ahmad al Rikaby som idag driver Radio Dijla där irakierna själva kommer till tals.  

Inbördeskriget på Sri Lanka har pågått i tre decennier - vilken möjlighet har medierna att rapportera om vad som verkligen händer eller bidrar de i själva verket till att underblåsa konflikten? Hör journalisten Ranga Kalansooriya, med bred erfarenhet från rapportering om konflikten för lokal och internationell media under de senaste 15 åren.

Går det att exportera yttrandefrihet? Jim Downing, journalist och projektledare vid FOJO, Institutet för fortbildning av journalister, deltar i samtalet om FOJO:s utbildning av journalister i utlandet. 

Litteraturens roll som brobyggare - hur kan litteraturen bidra till ökad förståelse i konfliktområden? Cecilia Uddén möter den välkände palestinske poeten Mahmoud Darwish om hur israeler och araber läser varandra.

Ni som är i Göteborg - välkomna till Konflikts sändning från Internationella Torgets stora scen, lördag kl 9.

Programledare: Saam Kapadia
Producent: Daniela Marquardt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".