Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Du som lyssnare får höra om forskning om människan...
Vetenskapsradion Forum har slutat sändas, men under våren kommer vissa äldre program att sändas i repris och de programmen visas även här.

Ring, telefon, ring!

Publicerat onsdag 28 november 2007 kl 09.49
Din mobiltelefonsignal säger dig vem du är!

P1 måndag 3 december kl 13.20, tisdag 4 december kl 19.03 och söndag 9 december kl 18.25

The crazy frog, ett larmanrop eller en fuga av Bach - spela upp din mobiltelefonsignal och jag ska säga dig vem du är! Vetenskapsradion Forum lät socialpsykologen Lars-Erik Berg lyssna på några av dagens mobiltelefonsignaler, och han berättar om vad våra ringsignaler kan säga oss om vilka vi är - eller vill vara.

Vi hör också Patrik Sandgren vid Folklivsarkivet i Lund berätta om deras projekt att lägga ut äldre inspelningar av folkmusik som nedladdningsbara mobilsignaler på sin hemsida. Vill du ladda ner exempelvis en brännvinspolska som ringsignal så är länken:

Adressen är i sin helhet: http://etnhum.etn.lu.se/arkiv/musik/sk_mus_h.htm

Dessutom handlar det om hur det är att vara scout på 2000-talet. När de flesta ungdomsrörelser bygger på att vara rebelliska mot vuxenvärlden väljer många scouter att vara rebelliska mot samtidens ungdomsideal. Forskaren Anna Westberg berättar om hur dagens scouter hanterar omgivningens reaktioner som en slags initiationsrit in i scoutvärlden.

Programledare är Urban Björstadius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".