Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s program för grävande journalistik. Vi granskar missförhållanden och samhällsfenomen.

Stickprovsundersökning nummer fem, Örebro

Publicerat fredag 18 november 2005 kl 19.50

Så här berättar några studenter i vis Örebro universitet om varför de faller under kategorin ”inget resultat” på kursen.

Telefonintervjuer gjorda av Magnus Sandelin.

Jag registrerade mig, men kontaktade institutionen ganska omgående och sa att jag inte har tid. De sa att det inte var några problem.

---

Jag gick inte kursen överhuvudtaget. Jag registrerade mig, men valde en annan kurs. Jag fick ingen tydlig information om att jag skulle avregistrera mig.

---

Jag gick inte på kursen överhuvudtaget, eftersom jag inte kunde plugga just då. Jag försökte att avregistrera mig i början av terminen, genom nätet.

---

Jag tog en tenta, men födde sedan barn.

-– 

Jag gick inte kursen. Jag var i rättegång efter att ha blivit misshandlad. Jag kom in sent på kursen, efter cirka två veckor, men orkade inte gå. Jag meddelade inte universitetet.

---

Jag skulle gå på kursen, men valde en annan distanskurs på universitetet och ringde till institutionen och avregistrerade mig på den första kursen. Nu kan jag inte söka den igen eftersom det står att jag redan har gått där. Det beskedet fick jag av studentkåren.

-– 

Jag hoppade av kursen efter en vecka. Jag ringde och avregistrerade mig, och skickade dessutom ett meddelande till läraren via Internet.

---

Jag gick aldrig på kursen, utan ringde och sa det till institutionen i början av terminen.

---

Jag var bara registrerad, men gick inte kursen. Jag avregistrerade mig inte. Jag läste en annan kurs samtidigt på Örebro universitet.

---

Jag var bara registrerad, och deltog inte i någon undervisning. Jag hade tänkt att ta det som en extrakurs. Jag försökte inte att avregistrera mig.

-– 

Jag gick på kursen, men hann inte göra hemtentan.  Jag deltog i den första delen av kursen, och försökte inte att avregistrera mig.

---

Jag bröt benet i början av terminen. Det blev inte av att jag avregistrerade mig. Jag lämnade inte in några uppgifter, och deltog inte i någonting.

---

Jag gick aldrig kursen. Jag jobbar mycket och hann inte plugga. Men jag avregistrerade mig 2-3 veckor in på terminen genom att säga till kursledaren. Men sen fick jag en räkning på terminsavgiften.

---

Jag började på kursen, men läste ett program samtidigt vid Örebro universitet. Jag tog fem poäng, men sann rann det ut i sanden.

---

Jag gick kursen, men tentade inte. Många hoppade av kursen efter missnöje med lärarna.

---

Jag började på kursen men valde att avbryta efter cirka en fjärdedel. Jag bara slutade. Det var ett ganska stort tapp på kursen, eftersom det var dåliga föreläsare.

---

Jag började men slutade efter cirka två veckor pga tidsbrist. Jag avregistrerade mig inte.

---

Jag gick i början men hade för mycket att göra. Jag gjorde inga tentor och avregistrerade mig inte.

---

Jag gick på en del föreläsningar men gjorde inga tentor. Jag slutade pga familjeförhållanden. Jag avregistrerade mig inte, för jag vill läsa klart.

---

Jag tänkte ta företagsekonomi som strökurs, eftersom jag pluggar data samtidigt. Men det var dålig planering, så jag tentade aldrig. Jag avregistrerade mig inte eftersom jag inte visste hur jag skulle göra.

---

Jag gick inte kursen eftersom jag fick jobb. Jag deltog inte i någonting, och avregistrerade mig inte.

---

Jag hann inte med eftersom jag samtidigt läste vid ett annat universitet. Jag deltog inte i någonting och avregistrerade mig inte.

---

Jag har inte läst en centimeter text på den kursen! Jag minns inte om jag avregistrerade mig.

---

Tanken var att gå den, men det rann ut i sanden. Jag avregistrerade mig inte eftersom jag inte trodde att jag var registrerad. Men sen fick jag ett inbetalningskort på kåravgiften.

---

Jag gick inte eftersom jag inte hann. Jag avregistrerade mig inte.

-– 

Jag läste den parallellt med en vanlig kurs. Men det blev för mycket så jag hoppade av ganska tidigt. Jag kommer inte ihåg om jag avregistrerade mig.

---

Jag gjorde någon tenta på den kursen, men tentade 55 poäng totalt.

---

Jag tänkte läsa kursen men hade för mycket att göra. Jag hann inte med.

-– 

Jag gick inte och avregistrerade mig inte. Det var av ren bekvämlighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".